Jo Jet i Maria Ribot

Foto: 

Oriol Colomar

Jo Jet i Maria Ribot tanquen la gira amb un cor de set veus

Podrem veure la nova proposta escènica dels cantants manresans aquest dissabte al Teatre del Foment Cultural de Súria
Anna Vila
,
26/09/2018
Música
Després de més d’una setantena de concerts arreu dels Països Catalans presentant el seu segon disc ‘Lliure o Descansar’, Jo Jet i Maria Ribot s’enfronten a un espectacle totalment renovat. Per tancar la gira del seu darrer treball discogràfic, el duet manresà ha ideat el projecte ‘Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor’. Això sí, sense perdre la seva essència reivindicativa i de senzillesa. El van preestrenar al Teatre El Maldà de Barcelona, i després de 10 concerts en 10 escenaris d’arreu del territori català, el presentaran aquest dissabte al Teatre del Foment Cultural, en el marc de l'Art en Cicle Súria.

"Som un projecte que creem al nostre ritme, i és un ritme més aviat lent, sobretot pel que demana el món. Teníem ganes de fer un tancament creativament diferent i donar-li un nou gir". Jordi Jet, conegut com a Jo Jet dins el duet manresà, defineix així el moment de creació del nou espectacle i afegeix que "quan ens imaginàvem quin tipus de banda tindríem, sempre pensàvem que molaria amb un Cor, i això va fer que comencéssim a germinar aquest projecte. Potser fa 4 anys que se’ns va acudir i esperàvem l’ocasió per portar-ho a terme". Mantenint l’essència del seu projecte, el duet bagenc s’acomiada del seu darrer disc ‘Lliure o Descansar’ amb una gira ampliada i amb més veus que mai.

La direcció escènica del projecte va a mans de Martí Torras, i compta amb els arranjaments de Magalí Sare, Eduard Gener i Ricard Cots. Per formar el cor, Jo Jet i Maria Ribot han apostat pel talent jove i comptaran amb les veus de músics d’entre 19 i 27 anys. Aquests són Berta Planes, Anna Rovira, Laura Muñoz, Pau Lafoz, Ruth Garcia, Joel Díaz i Ricard Cots.

Jordi Jet exposa que la nova proposta escènica dels propers concerts mantindrà la mateixa idea de ‘Lliure o descansar’ tant en l’àmbit escenogràfic, com d’estètica i de discurs. "La lluita és la mateixa. Un debat sobre fer-se el llit o no fer-se’l, entre triar el camí propi o el que se’ns proposa". Tot i això, Jet assegura que quant a espectacle és totalment diferent, "qui ens hagi vist, trobarà a Jo Jet i Maria Ribot amb una perspectiva totalment canviada".

L’octubre de 2016, Jo Jet i Maria Ribot publicaven el disc ‘Lliure o descansar’, una aventura que els ha portat a col·laborar amb artistes com el cantautor Roger Mas i l’actriu Elisabet Casanovas. Jet es mostra content davant la resposta rebuda pel públic: "Era una aposta per intentar sortir al circuit i per entrar en escena. Creiem que, d’alguna manera, hem aconseguit ampliar el nostre camp, tant de concerts com de públic, consolidar-nos i trencar el sostre".
 

Més informació: 

A

També et pot interessar