La Mostra d'Igualada

Foto: 

Cedida

La curiositat en escena, arriba la 29a Mostra d’Igualada

Us proposem 10 espectacles per veure del 12 al 15 d’abril
Surtdecasa Centre
,
10/04/2018
Espectacles

Del dijous 12 fins el diumenge 15 d'abril, Igualada es convertirà en un gran escenari per acollir la 29a edició de La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil de referència a Catalunya. Durant 4 dies la fira reuneix 53 companyies i 54 espectacles en un total de 104 representacions. Dels 54 espectacles que es podran veure, hi ha 9 estrenes absolutes i 10 estrenes a Catalunya. De les 53 companyies 40 són de Catalunya, 8 de la resta de l’Estat i 4 internacionals (Itàlia, Bèlgica i França). La Mostra tindrà 20 espais d’actuació.

"La curiositat en escena", aquest és el lema de La Mostra 2018, que reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i ens planteja preguntes. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar.

Els itineraris de La Mostra
Per fer més accessible i segmentar el volum de la programació, La Mostra d’Igualada es divideix en 4 itineraris en funció del públic al qual es dirigeixen els espectacles. Així, trobem l’itinerari Per als més petits, amb espectacles per a nens i nenes a partir de 3 anys (11 muntatges); l’itinerari Per als no tan petits, a partir de 6 anys (12 muntatges); La Mostra JOVE, per a nois i noies a partir de 12 anys (11 muntatges) i finalment Per a tothom, amb propostes per a tots els públics (19 muntatges).

Per fer-vos encara més fàcil la tria, des de Surtdecasa Centre us proposem aquests 10 espectacles:

1. ‘Diario di un brutto anatroccolo’ inaugurarà La Mostra 2018
L’espectacle que obrirà la 29a edició és ‘Diario di un brutto anatroccolo’ dels italians Factory Compagnia Transadriatica. Una proposta inspirada en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món. L’espectacle gira al voltant del naixement i el rebuig per part de la família; l'escola i el bullying; el món laboral; l'amor que neix de sobte i ràpidament pot desaparèixer; la guerra com a horror inexplicable. Una obra sense text, capaç de combinar diferents llenguatges com el teatre i la dansa, a partir d'una història clàssica per a nens.
Dijous 12 d’abril a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu

ITINERARI 1 (a partir de 3 anys)

2. ‘Xocolat’ de Teatro Paraíso - Estrena a Catalunya
En un espai net i perfecte s’elabora una curiosa matèria: tauletes de xocolata. Hi viu una dona encantada amb les rutines i l’ordre del lloc. L’arribada per sorpresa d’una companya extravertida, divertida i impulsiva transformarà l’univers asèptic inicial. Perquè a la nouvinguda l’avorreix la monotonia i està decidida a contagiar la seva mirada curiosa a aquesta dona tan previsible amb qui s’ha trobat.
Divendres 13 d’abril a les 15:45h i 18h a l’Espai Cívic Centre
 

3. ‘Pop Up’ de Teatro delle Briciole
Reinventant el llibre animat en format teatral, Pop Up entrellaça les micro-històries d’un nen de paper i una enigmàtica esfera: les evolucions de ritme, colors i sons de les relacions que estableixen els personatges, les seves trobades i les seves transformacions. Dues actrius/animadores donen vida i veu als dos protagonistes de paper, jugant amb l’aparició de les figures i les formes, en la interacció amb els seus cossos, en el moviment i sobre la il·lusió del moviment, en la sincronia entre les veus i les imatges.
Dissabte 14 d’abril a les 10h i 11:30h a l’Espai Cívic Centre

ITINERARI 2 (a partir de 6 anys)

4. ‘Amour’ de Marie de Jongh
Uns nens juguen al país on tot comença. S’atreveixen a estimar sense saber quin és el seu veritable significat. No dubten en enemistar-se abans, fins i tot, de trobar la paraula odi a les seves butxaques. Saben d’olors, pell, carícia, abandonament, refugi, desig. No saben del temps. I de sobte, han transcorregut més de setanta anys. Ara, saben d’olors, pell, carícia, abandonament, refugi, desig. Saben del temps. El que no saben és que l’amor sempre ens dona una oportunitat.
Dissabte 14 d’abril a les 22h al Teatre Municipal l’Ateneu
 

5. ‘Les Clinck’ de Les Bianchis - Estrena absoluta
Per què els cereals no s’enfonsen? Per què les zebres tenen ratlles? Quan us ve una pregunta al cap, sabeu què passa? Aquesta se’n va directament a la bústia de Les Clinck. “Clinck! Una altra pregunta noies!” Al departament de les respostes, Les Clinck no paren ni un segon. Gràcies al seu enginy i a tota mena d'artilugis busquen una solució a totes les qüestions. Però que passaria si un dia n’arribés una que no té una resposta fàcil? Hi ha respostes per a totes les preguntes?
Diumenge 15 d’abril a les 10h i 11:30h al Teatre de l’Aurora

ITINERARI 3 #mostraJOVE (a partir de 12 anys)

6. ‘Cospress’ de Kimani
‘Cospress’ és un espectacle de teatre físic, d’objectes i sense paraules. Amb to poètic, irònic i surrealista, l’obra parla de l’obsessió pel culte al cos. Mostra dues dones víctimes de la seva pròpia lluita per aconseguir l’encaix en el model perfecte. Acariciant la mort, a qui obeeixen com titelles mancades de voluntat pròpia, arribaran a la no acceptació i a la bogeria.
Dissabte 14 d’abril a les 11h i 18:30h a L’Escorxador
 

7. ‘Paràsits- La història dels Pirates d’Edelweiss’ de B de Bareka
Paràsit: 1 adj. Que depèn d’un organisme d’una altra espècie, al qual perjudica, per a obtenir-ne aliment o altres utilitats.
Alemanya 1943, Segona Guerra Mundial. Grups de joves contraris al règim Nazi s’organitzen per combatre’l a través de la música i les accions socials. El govern alemany els considera paràsits de la societat i els combat amb la força intentant erradicar-los. Això farà que un grup de la ciutat de Colònia, Els Pirates d’Edelweiss, comenci a plantejar-se si la violència només es pot combatre amb violència.
Diumenge 15 d’abril a les 12h i 18h a L’Escorxador

ITINERARI 4 (per a tothom)

8. ‘Flou papagayo’ de Mumusic Circus - Estrena absoluta
“T'autoritzo a enganyar-me sempre que creguis el que m'estàs dient.”  Flou Papagayo - Curiosa incoherència. Tres caràcters sensibles i caòtics pelegrinen circularment en una pista de Circ eterna i Universal. Les emocions i el deliri per compartir són l'impuls d'aquest curiós viatge on cada un d'ells aconsegueix convèncer a l'altre d'allò que ni ell mateix sap. I és que Flou Papagayo no es pot saber, perquè només se sent. “... i no t'enganyis: si ets capaç de traçar-ho mitjançant línies rectes, no són sentiments.”
Divendres 13 d’abril a les 20:15h i dissabte 14 d’abril a les 12h al pati del Museu de la Pell
 

9. ‘Rojo estándar’ de Lanórdika circo&danza - Estrena a Catalunya
"L'amor és un misteri. Tot en ell són fenòmens a quin més inexplicable, tot en ell és il·lògic, tot en ell és vaguetat i absurd." Bécquer.
Espectacle on des del moviment com a força centrífuga i constant, dos éssers oposats es troben en una escena banyada pel surrealisme, en què el que es presenta com a estàndard deixa de ser-ho. Els colors marquen el ritme, la forma d’allò viu; i l'amor, guiat pel circ i la dansa, n’és la peça clau.
Dissabte 14 d’abril a les 18h i 20:30h al pati del Museu de la Pell
 

10. ‘Espera’ de la Companyia de circ Eia
‘Espera’ és un espectacle de circ participatiu on el públic es veu convidat a viure de prop les acrobàcies que ocorren en escena. El límit entre escenari i públic desapareix i l'espectacle esdevé una ocasió per compartir una experiència col·lectiva, on ens mirem a la cara amb desconeguts i ens escoltem amb els cossos. L'atmosfera ens transporta a un lloc fora del temps, fet de gestos simples, on els acròbates són artesans del moviment que ens porten paisatges perduts plens de trobades sinceres.
Diumenge 15 d’abril a les 12h i 16h al pati del Museu de la Pell

 

Més informació: 

Web La Mostra d'Igualada
Programació | Activitats paral·leles | Informació pràctica

Venda d'entrades:
Taquilles de La Mostra d’Igualada: del 12 al 15 d’abril a la Plaça de Cal Font

  • Dijous 12 d’abril: de 17:30h a 21h
  • Divendres 13 d’abril: de 17:30h a 21:30h
  • Dissabte 14 d’abril: de 9:30h a 13h i de 15h a 22h
  • Diumenge 15 d’abril: de 9:30h a 13h i de 15h a 18h

Al mateix espai d’actuació: espectacles al Kiosk del Rec

Segueix La Mostra i piula a: @mostraigualada #mostraigualada #lacuriositatenescena

A

També et pot interessar