Setmana jocs carrer

Foto: 

Cedida

Gimcanes, jocs de taula, jocs infantils... ompliran Manresa durant la Setmana de Jocs al Carrer

La setmana, que tindrà lloc del 4 al 8 de setembre, arriba a la seva 15a edició consolidant-se com un espai lúdic i cultural
Gemma Fontané
,
04/09/2017
Família
Un total de 7 places -Plaça Sant Domènec, Plaça Major, Plana de l’Om, Plaça de la Música, Casal de Joves La Kampana-Plaça Icària, Plaça Carrers Urgell i Mel i Plaça Europa-, ompliran els carrers de Manresa de jocs del 4 al 8 setembre en la ja consolidada Setmana de Jocs al Carrer, organitzada pel CAE, i que enguany arriba a la seva 15a edició. A més, cada nit la Plaça Major es convertirà en una plaça nocturna lúdica amb més d’un centenar de jocs de taula i de cartes dirigits als joves.

Focalitzar l’atenció en el joc, obrir-lo cap a la població i en diversos espais públics de la ciutat, eren els objectius inicials de la Setmana de Jocs al Carrer que es va posar en marxa l’any 2003. Això no obstant, durant els anys l’activitat ha crescut i incorporat diferents elements que "l’han transformat en una activitat transversal, educadora i d’inclusió i cohesió social", segons han explicat els membres del CAE.

D’aquesta manera, del 4 al 7 de setembre, des de les 17:30h fins a les 20:30h, qualsevol persona que ho desitgi podrà dirigir-se a les places on es realitzen els jocs per participar-hi, aprendre’n i gaudir-ne. A més, podran seleccionar el que més els hi interessi, ja que cadascuna està enfocada diferent. Per exemple, a la Plaça Major s’hi trobaran els jocs dirigits a infants d’1 a 5 anys, mentre que a la Plana de l’Om hi haurà els jocs de construcció. La Plaça Europa acollirà els Jocs per Aire que per primera vegada s’incorporen a l’esdeveniment. Paral·lelament a les activitats de les places, qualsevol persona interessada podrà gaudir diàriament d’una gimcana de reptes associada a un joc. A més, cada nit, la Plaça Major estarà plena de jocs de taula i de cartes dirigits al públic més jove, des de les 10:00h fins a les 00:30h.

L’última cita important de la jornada tindrà lloc el 8 de setembre a la Plaça Sant Domènec amb una animació de l’artista Pep Callau que estarà acompanyada amb una escampada de jocs.

No ho faran sols: diverses associacions també participaran activament durant la setmana
El CAE és qui durant tot l’any ha estat treballant per tal que l’edició d’enguany funcioni i, actualment, compta amb uns 20 monitors que dinamitzaran les activitats. Això no obstant, també hi ha diverses associacions que tornaran a participar activament en la Setmana de Jocs al Carrer tal com ja ha passat en edicions anteriors. És el cas de la fundació Ampans que per setena vegada s’incorporaran en els equips dinamitzadors de les diferents places, així com l’alumnat de l’Institut Guillem Catà de fusteria, animació i educació infantil, que per 3r any consecutiu hi participaran fent pràctiques.

1a edició del Manresajuga
Des del CAE, i coincidint amb la Setmana de Jocs al Carrer, també han impulsat Manresajuga, una programació "d’activitats lúdiques i de joc, organitzades per diverses entitats de la ciutat, que es durà a terme al llarg del mes de setembre". "L'objectiu és visualitzar, en una única programació, activitats lúdiques que ja existeixen o que es venen fent habitualment a la ciutat i altres activitats que s’han organitzat de nou amb motiu del ManresaJuga", han afegit.

Més informació: 

A

També et pot interessar