La Mostra Igualada

Foto: 

Marta Garcia
Circ Pistolet presenta l'espectacle 'Potser no hi ha final'

Els 10 imperdibles de la 33a Mostra d'Igualada

Del 31 de març al 3 d’abril se celebrarà la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics
Surtdecasa
,
23/03/2022
Família
"Aquesta és una edició que proposa una mirada reivindicativa. Ens hem de mirar el món des d'un altre punt de vista" diu el director artístic, Ramon Giné. "La Fira és un espai de referència i de trobada" afegeix. La icònica imatge d’un cavall amb tapa ulls i el concepte 360º són els protagonistes del cartell d’aquesta edició. Una reivindicació a les mirades obertes i crítiques i a no anar amb els ulls tapats com els cavalls que, obedients, només veuen el que els fan mirar. Del 31 de març al 3 d’abril se celebrarà la 33a Mostra Igualada, la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Després d’una edició passada excepcional en format híbrid, presencial i en línia, torna a la presencialitat total i aposta per un gran ampli ventall de disciplines artístiques com ara teatre, dansa, circ i clown, música, titelles, instal·lacions. Com a Fira, és el punt de trobada anual dels professionals del sector. Us hem preparat un recorregut dels imperdibles d'enguany segons el públic al qual va adreçat. Des dels infants fins als adolescents.

1. 'M.A.R.E.' de La Romancera Teatre
'M.A.R.E.' és un espectacle musical i de teatre d'objectes pensat per a la primera infància i les seves famílies. A més, compta amb un atelier creatiu postfunció. Després de la funció es realitzarà un atelier creatiu opcional de 20 minuts, per als infants i no tan infants que vulguin submergir-se en les propostes de l'espectacle. L'actriu i creadora Maria Santallusia es va llicenciar en l'especialitat de Teatre Musical per l'Institut del Teatre de Barcelona. Després de la seva trajectòria amb Egos Teatre i altres companyies -ha treballat a l'Auditori de Barcelona, al Teatre Nacional de Catalunya i al Teatre Lliure- comença un nou camí en solitari per redescobrir-se com artista i posar en pràctica diferents disciplines que l'apassionen: el cant, la música, els titelles i la bellesa plàstica. 'M.A.R.E.' és el seu primer espectacle, sempre creant complicitats amb altres artistes.

 

  • imatge de control 1per1

La companyia La Gata Japonesa presenta 'Els viatges de Bowa' | Foto: Cedida
2. 'Els viatges de Bowa' de La Gata Japonesa (Madrid)
Bowa recorre el món guiada per missatges que persones anònimes llencen al mar a dins d'ampolles. Intenta donar-los un destí. D'alguna manera connecta persones amb el seu passat, una cosa que ella no té. En un dels seus viatges troba un lloc en el qual sent per primera vegada això que anomenen llar. Aquest espectacle unipersonal, pel seu format compacte, té cabuda en una multitud d'espais. Circ poètic i multidisciplinari per a tots els públics amb una cuidada posada en escena. La companyia La Gata Japonesa neix l'any 2017 per la necessitat dels seus components, que venen del món dels números curts de tècnica, de buscar noves formes d'expressió.

3. 'Petit Univers' de Marcel Gros
En Marcel, fent un viatge a la infància, explica la història de 'La Pilota més grossa del món'. Barrejant somnis, records i imaginacions confecciona l'espectacle en viu i en directe com si es tractés d’un llibre il·lustrat. Tots som igual de diferents, tots portem a dins un 'Petit Univers'. Un espectacle molt personal i transferible! Des de 1991 Marcel Gros, sense perdre l'essència del Pallasso amb la ironia del bufó i el contacte directe amb el públic del showman, crea els seus espectacles sempre amb la premissa de amb el mínim donar el màxim. Poesia quotidiana / humor en acció.

4. 'Cometa' de Roser López Espinosa
'Cometa' és un solo per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Una visitant inesperada ens convida, a través de la seva curiositat i les seves descobertes, a mirar el nostre entorn amb ulls nous, amb ulls d'infant. 'Cometa' és una aventura galàctica per a redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i el poder de l'empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L'univers, la imaginació i els viatges interestel·lars. I sobretot, és una festa per celebrar que ens hem trobat!

5. 'Bulb&Me' de Múcab Dans
'Bulb&Me' és l'evolució del 'Projecte Bulb' que durant aquests anys la companyia Múcab Dans ha pogut treballar amb diferents col·lectius. Una escenografia interactiva de bombetes que reaccionen al moviment dels cossos en moviment. Un diàleg que sorgirà de la relació entre Irina Martínez i la pròpia escenografia. Un treball delicat i curós per treure, i extreure, el màxim de recursos coreogràfics, visuals i lumínics. Múcab Dans és una companyia pluridisciplinària de dansa que barreja les arts escèniques, visuals i interactives en la recerca d'un llenguatge propi en les seves creacions. Treballen amb les noves tecnologies i el multimèdia com element escenogràfic interactiu per donar una nova dimensió escènica, sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la investigació d'una nova visió de la dansa i en la manera d'explicar coses.

 

Zum-Zum Teatre presenta 'Soc una nou' | Foto: Cedida
6. 'Soc una nou' de Zum-Zum Teatre (Catalunya)
L'advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l'Omar, un nen refugiat, cau de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i, per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten els testimonis. Mentre, l'Omar recorda com va haver de fugir d'un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

7. 'Potser no hi ha final' de Circ Pistolet (Catalunya)
Un portador que mana i ho vol controlar tot, encara que ningú li fa cas. Un àgil-verticalista desmanegat, juganer i amb molt de ritme. Un acròbata novell i despistat, i amb poca autoestima. I un músic amb deliris de grandesa i records d'un passat millor... Què en pot sortir d'aquest còctel tan divers i explosiu? S'arribaran a posar d'acord per fer l'espectacle? Seran capaços d'encadenar més d'una figura sense equivocar-se? Tindrà final tanta ximpleria? La companyia va ser creada el 2008 pel duet Rat Serra i Enric Petit. El seu espectacle 'Sobre rodes' s'ha representat més de 150 vegades. El 2009 Tomàs Cardús es va incorporar a la Cie XY i va participar en la creació col·lectiva de 'Le Grand C'

8. 'Per què balla en Jan Petit?' de Cia.Teatre de l’Aurora (Catalunya)
Tres trobadors de llegendes, que recorren el món cercant antigues històries, viatgen a Vilafranca de Roergue, un poble situat a l'antiga regió d'Occitània, per descobrir-nos la veritable història d'en Jan Petit. I és que el protagonista de la popular cançó infantil que tothom ha ballat, no va ser un bufó ni un joglar: va ser un barber occità que va liderar una revolta popular sense precedents que va desafiar a la poderosa monarquia francesa. Com va aconseguir un barber que un país oprimit s'aixequés contra els abusos del rei francès?

9. 'Intempèrie' de Eye2030
Ens coneixem de l'escola, però a l'hora del pati no parlàvem. Qui ens hagués dit que viuríem aquesta aventura. Al cor d'Europa. On la terra és plana i el cel és blanc. Allà on es prenen les grans decisions. Només ens calia una idea per dinamitar-ho tot. Una de sola. Però tenir una gran idea no és fàcil. Implica trencar el propi mirall, posar en risc la fortalesa del grup o fins i tot, fer el món una mica pitjor.

 

Lemaok presenta l'espectacle 'Hanle' | Foto: Cedida
10. 'Hanle' de Leamok
L'Àngel no ha tingut gaire sort a la vida, però això no té per què impedir-li arribar on vol. Cal sacrificar molt per tenir èxit; una vegada ho entens, no és tan difícil. Només pots confiar en tu mateix. La cultura d'internet, la urbana i la japonesa es combinen per dinamitzar aquesta versió lliure del clàssic 'Hamlet' de Shakespeare. Tant musicalment com estèticament, ‘Hanle’ se serveix del trap per representar els Millennials i la Generació Z. Leamok va ser fundada el 2019 per Roberto Hoyo i Sofía Zaragoza amb l'espectacle 'Lázaro', programat a la Mostra Igualada 2021 i que compta amb més de 100 funcions i nombrosos reconeixements.

Més informació: 

A

També et pot interessar