La Casa del Teatre Nu

Foto: 

TEATRE NU
Escoles i famílies descobriran el teatre per dins

Teatre Nu et convida a casa seva

La companyia de Tous estrena nou espai de creació
Núria Cañamares
,
02/11/2015
Família
La Casa del Teatre Nu acollirà la producció dels seus muntatges i s’obre a la professió i al públic general amb cursos, activitats per a escoles i famílies, visites guiades a l’entorn i... és clar, espectacles! Volen que tothom visqui el teatre des de dins. El dissabte 14 de novembre (en plena Festa Major del poble) faran una jornada de portes obertes perquè hi puguis treure el nas!
“A més d’explicar com funciona el teatre, donarem a conèixer el poble, el castell i l’entorn"

“Oh, benvinguts, passeu passeu!”. A la Maria Hervàs, una de les ànimes de Teatre Nu al costat de Víctor Borràs, només li falta cantar-nos Sisa per acollir-nos a la seva nova llar escènica. Tenen unes ganes boges de compartir amb tothom l’amor que senten pel teatre. Volen ensenyar-lo per dins i que, descobrint-lo, enamori els visitants. “Fa molts anys que teníem ganes d’obrir les portes a la gent. Hem passat per més de 10 locals i, tret d’alguna visita informal amb escoles i coneguts, sempre hem treballat de portes endins. Ara hem trobat l’espai idoni per obrir-nos. És bonic i inspirador”.

Façana de La Casa del Teatre Nu

  • imatge de control 1per1

La Casa del Teatre Nu està situada al centre de Sant Martí de Tous, en un edifici tancat des de fa molts anys que era un freqüentat punt de trobada. La nau, de 3 plantes i més de 200 m2, estava força deteriorada i l’han rehabilitat conservant l’encant de la pedra vista i l’energia que, diuen, encara hi ha a dins. La planta baixa consta de l’àrea de rebuda, l’oficina i un teatre amb aforament per a 50 persones. A la primera planta hi ha el magatzem i el taller de construcció dels titelles, l’escenografia, etc., mentre que la segona planta és una aula d’expressió diàfana per treballar el cos.

Teatre Nu volen acollir altres professionals de les arts escèniques. Per això, compartiran l’espai de creació amb altres companyies, que també hi podran fer residència, impulsar projectes comuns, participar en estajos impartits per especialistes convidats, etc.

S'hi fan tallers de teatre, dansa, titelles...

L’oci i la formació per al públic general –especialment famílies i escoles– és un altre dels puntals de La Casa. S’organitzen cursos regulars de teatre, dansa i arts plàstiques (tallers de titelles i màscares), així com activitats vivencials que permeten apropar-se al teatre des d’una altra òptica, traspassant la frontera d’espectador. Ara mateix ja n’hi ha dues en funcionament: ‘Un matí de llegenda’ amb què estimulen la creativitat a partir de la llegenda La Senyora de Tous i ‘Teatre de prop’ on mostren tots els secrets dels seus espectacles. “Tenim una certa vocació pública. Volem ensenyar tot allò que desperti interès a la gent i estigui relacionat amb la cultura. Estem oberts a propostes”.

Hervàs fa èmfasi en “l’experiència especial” que volen fer viure a les famílies, no només fent teatre, sinó també turisme cultural. “A més d’explicar-los com funciona el teatre, els donarem a conèixer el poble, el castell i l’entorn. Volem que gaudeixin d’activitats conjuntes, no els pares per un cantó i els nens per l’altre”.

I a més de tot això l’espai també comptarà amb una programació estable d’espectacles de molta proximitat. Tindràs els actors a tocar i t’hi sentiràs com a casa!

Més informació: 

Portes obertes:

Dissabte 14 de novembre d’11h a 14h i de 16h a 19h

A

També et pot interessar