Albert Compte Riba
,
31/08/2017
Fires i festes

Abelles a l'eixam! Comença la Festa Major de Piera 2017

De l'1 a l'11 de setembre la vila de Piera s'engalana per viure la festa grossa
Festa Major de Piera

Foto: 

Surtdecasa Centre
Per primera vegada Piera comptarà amb un pregó com a tret de sortida de la Festa Major, el qual protagonitzarà l'actriu i cantant anoienca Lloll Bertran des del balcó del Teatre Foment, avui a les 20h del vespre. Activitats folklòriques i d'arrel tradicional com el Pubillatge, els espectacles de foc i pólvora, amb les colles de diables i la Cercavila de La Tita El Fumat 1978, les de nova tradició, com les actuacions dels Falcons de Piera i les d'identitat nacional durant l'11 de setembre, totes elles ompliran els carrers de Piera acompanyades de la festa que prometen les sessions de Pd's, la instal·lació d'un tobogan gegant, el Correbars '17 i les actuacions de Funk Tumaka, Gertrudis i els grups del Concurs de bandes 'L'espurna'. 10 dies d'oci, lleure, cultura, tradició i molta, molta festa.
Certamen de la Pubilla i l'Hereu de la Catalunya Central | Font: Ajuntament de Piera

Dissabte 2 de setembre: Pubillatge, Pd's i pintura fluorescent
Quatre mesos després d'haver acollit el certamen on escollir la Pubilla i l'Hereu de la Catalunya Central, l'associació Amics del Pubillatge de Piera serà de nou, entitat amfitriona, amb la Trobada del Pubillatge d'arreu de Catalunya, on hi haurà una mostra folklòrica de la tradició pubilla amb cercavila, ball de capvespre i la Gran Festa del Pubillatge, on es proclamaran els nous representants de Piera 2017. I a partir de les 23h, festa assegurada fins a la matinada al 'Devotion Festival', darrere la Nau de Cal Sanahuja, amb les actuacions dels Pd's locals Miquel i Pau del Pozo, Jofre Soteras i Jose Fariña. Pinta't la pell i la cara amb les tintes fluorescent del taller de maquillatge que hi haurà fins a la 01:30h al mateix festival.

'Planxes altes' durant la XIV Trobada Nacional de Colles de Falcons | Font: Falcons de Piera

Diumenge 3 de setembre: Falcons de Piera
20 anys després de la seva primera acutació en el marc de les Festes del Sant Crist, els Falcons de Piera segueixen mostrant grans construccions acrobàtiques durant les dates assenyalades del calendari festiu del municipi. En el marc de la Festa Major tindrà lloc a les 12h la cercavila dels Falcons de Piera, acompanyats dels Bastoners de Masquefa, fins a la plaça del Peix, on la colla ha organitzat la '1ª trobada de Falcons i ex-Falcons de Piera', una jornada festiva on celebrar l'afició pel món falconer amb una fideuà popular, la projecció d'un audiovisual històric dels 20 anys de la colla i l'actuació de Karaokes Band Kids.

Slide.cat, diversió assegurada | Font: Slide.cat

Divendres 8 de setembre: tobogan gegant i Correbars '17
Banyador, xancletes i tovallola, aquesta és la muda del matí del divendres si vols gaudir del tobogan aquàtic de 100mts de recorregut instal·lat d'11h a 14h al Gall Mullat, al qual s'hi han de sumar el castell inflable i el circuit de karts ecològic. A partir de les 20:30h començarà el Correbars 2017 amb la batucada RetumBand, organitzada per Esbombats, amb la què des del carrer Piereta s'anirà de bar en bar fins arribar a la pista del Gall Mullat, on hi arrencaran les actuacions de Funk Tumaka i el PD Ka.

Gertrudis, imperdibles | Font: Gertrudis

Dissabte 9 de setembre: Correfoc, dimonis i Gertrudis
Arreplega roba vella de cotó, un barret de palla ample i cobreix-te bé el clatell perquè a partir de les 21h i després de la 'IX Trobada de Colles de Diables infantils' començarà el Correfoc amb els Petits Sexes Foc de Sant Cugat de Sesgarrigues, la Colla Infantil Diablots d'Olesa, la Colla Infantil Diables de la Sagrera i la Colla Infantil de Diables de Piera. Un riu de foc travessarà Piera, des del carrer mossèn Jaume Guix fins a la rotonda del Gall Mullat, on a mitjanit i a ritme de rumba Gertrudis portarà a l'escenari el seu darrer treball 'Ara volo alt'. Tancarà la festa les versions dels 70's, 80's i 90's de la Glamour Band.

La Tita El Fumat 1978 | Font: Ajuntament de Piera

Diumenge 10 de setembre: La Tita El Fumat 1978, Castell de focs i més!
Nit de llum, color, foc i pólvora per a la nit prèvia a la Diada. A partir de les 17h al Gall Mullat hi haurà l'inici de la Cercavila La Tita El Fumat, qui l'acompanyaran fins a la plaça del carrer Abadesses, el Bruixot infernal Mörth de Sabadell i la Martineta de Cerdanyola del vallès, entre altres sorpreses. També al Gall Mullat, a partir de les 22h començarà el tram final de la Festa Major d'aquest any amb el tradicional Castell de focs artificials i tot seguit, dos actes gairebé simultanis: el Guatelepiera, amb les actuacions de Jordi&Jordi, Dance Luxury i Esencia de Ibiza al mateix Gall Mullat i a la Font del Prat, un quart d'hora abans, les actuacions dels 5 grups particpants al Concurs de Bandes 'L'espurna'. Tancarà el concurs una sessió del PD Red Roots.

Homenatge a Rafael de Casanova i Comes | Font: Ajuntament de Piera

Dilluns 11 de setembre: la Diada al Gall Mullat
Homenatge al resistent pragmatic austriacista Rafael Casanova i Comes, en un acte insitucional obert a tothom, on s'hissarà la senyera i es cantarà l'himne dels Segadors, amb acompanyament de la Banda-Orquestra de Piera. Seguiran les actuacions dels Falcons de Piera i l'Agrupació Sardanista, juntament amb la lectura del manifest per part del Pubillatge de Piera. A continuació i encavallats fins a les 20h del vespre tindran lloc el concert-vermut amb el grup local The Curlies, el dinar de germanor de la Diada, bingo popular organitzat per la Colla infantil dels Diables de Piera, la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i com a clausura de la vetllada i de la Festa Major 2017, la cantada d'havaneres que enguany oferirà la Barca de Mitjanit, amb ron cremat per als assistents.

També et pot interessar