Fira del Sant Crist de Piera

Foto: 

Surtdecasa

Piera s’engalana per la Fira del Sant Crist

La XXVIII edició tindrà lloc el 22 i 23 d’abril al centre de la població anoienca
Marta Carles
,
19/04/2017
Fires i festes
La vila de Piera es prepara per celebrar aquest cap de setmana, 22 i 23 d’abril, la XXVIII Fira del Sant Crist, una mostra multisectorial amb un important pes cultural que compta amb la participació i implicació de la major part dels pierencs i pierenques i de diverses entitats locals. Una festa consolidada que ja s’ha convertit en referent al municipi i també a tota la comarca de l’Anoia.

Diu la llegenda que en un any de molta sequera, un pelegrí va arribar a Piera buscant pa. Una veïna de la població li va dir que amb molt de gust n’hi donaria però no en tenia ni una engruna a la pastera degut a la sequera. El pelegrí va predir que si treien en processó al Sant Crist la pluja tornaria a regar els camps de la vila. I així va ser. Des de llavors, Piera celebra la festa del Sant Crist en honor a aquest fet.

  • imatge de control 1per1

La fira es celebra ininterrompudament des de 1989, però hi ha constància que ja als anys 30 i 40 se celebrava aquest esdeveniment amb una mostra del sector primari (agricultura i ramaderia) i era el bestiari i les eines del camp el què els vilatans treien als carrers de Piera. Es diu que es celebrava al mes d’abril perquè en aquell temps, era l’època de l’any en què hi havia menys feina als camps. Actualment la fira es continua celebrant el mes d’abril, enguany el 22 i 23, però ha crescut en nombre d’expositors, uns 200, i també en sectors. De fet és una mostra multisectorial que ocupa els carrers centrals del poble, des de l'inici del carrer Piereta fins a la Plaça de la Creu. Un recorregut de més d'un quilòmetre on trobem parades d’alimentació, automoció, artesania, serveis, etc. Josep Llopart, regidor de Fires a l’Ajuntament de Piera, afirma que la del Sant Crist “és una fira consolidada al municipi i també a la comarca de l’Anoia i una mostra és que molts pierencs que han marxat a viure a fora la població, retornen aquell dia per viure la festa”.

Aquest any, també hi tindrà lloc la fira medieval, una novetat de la passada edició que va tenir gran acceptació entre els 10.000 visitants. Aquesta mostra amb més de 90 expositors, s’estén entre la Plaça de la Creu i la plaça de l’Ajuntament de Piera, i compta amb actuacions i una exposició permanent.

Activitats per a tota la família
La fira del Sant Crist la complementa tot un ventall d’activitats culturals i d’oci que conviden a tothom a participar de la festa. Hi haurà tres escenaris per on hi passaran músics, ballarins, mags, també la colla dels Falcons de Piera amb les seves construccions humanes, etc. El regidor de Fires de Piera destaca que “en aquesta 28ena edició s’han programat moltes activitats on la participació de les entitats locals culturals i esportives en són la clau”. Entre les novetats assenyala la petita mostra gastronòmica dedicada als olis, vins i caves de la zona, de la mà de productors de Piera i rodalies. Segons el regidor la voluntat és “posar en valor els productes que tenim en aquesta regió i fer un petit avanç de la Fira de l’Oli que celebrarem a finals del mes de setembre d’aquest any al casc antic del municipi”. La festa de Sant Jordi, diumenge 23 d’abril, també es viurà intensament “amb parades de llibres i roses que afegiran un punt romàntic a la festa pierenca”.

Altres activitats destacades, “les Jornades 4x4 en les tres modalitats diferents de recorregut: fàcil, mitjà i extrem; els diversos concerts de música programats entre aquests els dels 40 Principals com a novetat; i la renovació de les activitats infantils, tant pel que fa als tallers que es realitzen com els inflables de colors que s’instal·len durant els dies de la fira; i les diverses activitats esportives on no hi faltarà futbol, bàsquet, tenis taula, ciclisme, pàdel i billar”.

La XXVIII edició de la Fira del Sant Crist de Piera és una oportunitat per conèixer, provar i comprar els productes autòctons de la regió, i per viure la vila més comercial, més antiga, més medieval i més romàntica en el seu estat pur. 

Més enllà de la pròpia Fira, les festes del Sant Crist de Piera s’allarguen fins el dia 1 de maig amb moltes més propostes culturals programades.

Més informació: 

A

També et pot interessar