Gemma Fontané
,
03/05/2018
Fires i festes

Concerts, teatre, poesia, gastronomia, art urbà... torna el FABA, el Festival Artístic del Barri Antic

El 12 de maig, l’Anònima de Manresa s’omplirà de 12 propostes escèniques de diferents disciplines i estils durant tot el dia
FABA Manresa

Foto: 

Cedida
El Festival Artístic del Barri Antic (FABA) torna per segon any consecutiu a Manresa amb l’objectiu de convertir el Centre Històric de la ciutat en un node creatiu i cultural a través dels seus agents i reivindicar l’edifici municipal de l’Anònima com a fàbrica de creació. Per això, enguany, durant el 12 de maig l’antiga elèctrica de Manresa acollirà més de 12 propostes artístiques i un ampli ventall de programació cultural extra durant tot el dia.

Després de l’èxit obtingut en la primera edició del FABA -que va tenir lloc durant el mes de maig de 2017- els impulsors i impulsores de la iniciativa tornen a organitzar a Manresa la 2a edició del festival, tot i que aquesta vegada amb una diferència: la major part de la programació es concentrarà només en un sol dia, el 12 de maig de 10h del matí a 2h de la nit amb múltiples propostes culturals.

I és que reivindicar el Centre Històric de la ciutat en un node creatiu cultural i, a la vegada, l’edifici de l’Anònima, són els principals objectius del festival. D’aquesta manera, han elaborat una programació artística variada: veus emergents, de l’escena local, alternativa, de diferents estils, d’arreu del país... i de diferents disciplines: art, poesia, música, teatre... amb la finalitat de reivindicar els seus valors i destapar als ulls de tothom nous projectes artístics, que no sempre tenim a l’abast.

Bigott, Renaldo i Clara, The Crab Apples, Toia, Blondie... més de 12 propostes artístiques ompliran els escenaris del FABA
12 propostes artístiques de diferents disciplines i estils -11 musicals i 1 teatral- ompliran els dos escenaris de l’antiga fàbrica de l’Anònima, un exterior i un interior, durant el pròxim 12 de maig. I és que aquestes propostes artístiques no deixaran a ningú indiferent. Artistes com Bigott, un dels principals referents de l’escena alternativa de la península estarà al festival amb el seu nou disc 'Candy Valley’, un bon exemple d’energia vibrant, cançons curtes, directes i melodies enganxoses.

D’arreu de Catalunya també hi haurà diversos artistes que participaran al FABA com ara els lleidatans Renaldo&Clara, amb ‘Els afores’, el seu segon disc, un gran treball ple de llum i de color, o The Crab Apples, el quartet de Santa Eulàlia de Ronçana, que durant el seu primer concert a Manresa presentaran el seu segon disc ‘A drastic mistake’ (Hidden Track Records), un treball format per cançons que parlen de contradiccions i errors.

La Catalunya Central també estarà present al FABA amb Blondie, la màxima referent del trap de la zona, que s’estrenarà a la ciutat dins la seva nova gira ‘N93 Tour, o Toia, el duet format pels manresans Lluís Coll i Jordi Portabella (també membres de Puput), que oferiran un concert únic i exclusiu per al FABA.

Programació extra: mercat d’artistes i artesans, poesia, joiera, art urbà i gastronomia
Passaran més coses durant el festival. Un espai gastronòmic, a càrrec dels membres del Mercat de Puigmercadal de Manresa, esdevindrà protagonista oferint dinar i menjar de proximitat durant tota la jornada.

Altres activitats destacables de la iniciativa són les visites poètiques que permetran als assistents descobrir alguns dels espais tancats al públic com els garatges, les carboneres i la xemeneia de l’Anònima -antiga fàbrica tèxtil i la primera elèctrica que va tenir la ciutat de Manresa- amb el recital de les creacions fetes per les poetes Joana Sargantana, Sergi Perramon i Núria Espill.

Tret de sortida del FABA: divendres 4 de maig, Festa de Presentació
Lligant amb la participació del mercat i una setmana abans del festival, aquest divendres 4 de maig, es durà a terme la Festa de Presentació del FABA al mateix Mercat de Puigmercadal. Serà la cita que donarà el tret de sortida al festival, en un vespre de música electrònica en directe al mercat. En un escenari molt poc habitual, a l’interior de la parada 33 del Mercat, hi tindrà lloc el concert de les alcoianes Júlia i el manresà Grozza, en una sessió única amb el mercat i els seus productes com a únic motiu de la selecció.

 

Més informació: 

Web FABA

També et pot interessar