Food trucks al Rec.014

Foto: 

cedida

Els food trucks, cuina gourmet sobre rodes al Rec.014

Se’n concentraran gairebé una quarantena del 9 al 12 de novembre a Igualada
Marta Carles
,
04/11/2016
Menjar i beure
L’antic barri industrial d’Igualada es prepara per celebrar una nova edició del Rec.0 on més de 80 marques de moda seran presents en diverses pop up stores creades i dissenyades expressament per a l’ocasió per a vendre a preus radicals el seus darrers stocks. El Rec.0, a més de moda i cultura és també gastronomia. I és que el Rec Street Food arriba amb força, amb gairebé 40 food trucks situades al llarg del circuit que oferiran als visitants una carta variada de productes gourmet i propostes inspirades en la cuina del món. Degustar bona gastronomia, relacionar-se amb la gent, provar propostes innovadores i passar una bona estona és l’essència del festival de menjar de carrer del barri del Rec d’Igualada.
"Els food trucks ofereixen una oferta molt variada, elaborada amb productes de proximitat i de primera qualitat"

Els food trucks o el que és el mateix, les furgonetes de menjar estan creant una autèntica tendència en el món de la gastronomia a casa nostra. Cada vegada són més presents en festivals i esdeveniments de tot tipus i al Rec.0 no hi podien faltar. Des de fa quatre edicions la cuina sobre rodes protagonitza el Rec Street Food, el festival gastronòmic de menjar de carrer, amb la presència de nombroses food trucks vingudes d’arreu del país. És una tendència que creix cada dia i “si al principi era complicat trobar-ne 8 o 10, ara és difícil seleccionar les 35 food trucks que venen al Rec.0, d’entre tota l’oferta actual”, explica Lluís Jubert, coordinador del Rec Street Food.

En aquesta edició, les furgonetes de menjar estaran repartides en cinc espais diferents situats enmig de les pop up stores de moda i al llarg de tot el circuit Rec.0. “Cada espai està dissenyat amb una estètica diferent i en consonància amb l’entorn, de manera que trobem zones amb taules grans, altres amb taules més petites, enmig d’un gran pati com és el Martí Enrich, o en espais més íntims com és cal Vila”. El disseny dels espais, la curiositat dels visitants per provar les diferents especialitats gastronòmiques de les food trucks, i el punt informal que dona el menjar de carrer “conviden a moure’s, a passejar, a relacionar-se amb l’altre gent, a comentar els plats... i aquesta és l’essència del festival de gastronomia que oferim en cada edició del Rec.0”, explica Jubert.

  • imatge de control 1per1

Foto: Marc Vila

Creps bretones, hamburgueses gurmet, cuina del món com la mexicana, japonesa, italiana i brasilera, plats per a vegetarians, vegans, celíacs... són algunes de les propostes gastronòmiques que es podran degustar en els 35 food trucks presents al Rec.014. “Es tracta d’una oferta molt variada, elaborada amb productes de proximitat i de primera qualitat”. I és que segons Lluís Jubert “més de la meitat dels food trucks que venen els quatre dies del Rec.0, contracten proveïdors de la comarca perquè els subministrin els productes frescos”.

Una de les novetats del Rec.014 és l’aposta pel menjar local. “A l’espai pop up restaurant s’hi reuniran cinc establiments de la comarca i un de Barcelona que oferiran les seves especialitats”. En aquest cas no hi haurà food trucks, però sí un tipus de parada que recordarà als mercats. Per Jubert “és positiu i ens agrada que els restaurants de la comarca també vinguin al Rec.0 a presentar les seves propostes innovadores i participin de l’experiència com és el cas del restaurant Sesoliveres, el Nou Urbisol, Kenny’s, Frankfurt Clein, la Gitana de Copons i el Filete Ruso de Barcelona que portarà cuina km0 i ecològica”.

Aquest Rec.014 també comptarà amb tast de vins i caves que es podrà experimentar a l’espai Cellers Torres i a la barra Vallformosa, sense oblidar les dues barres d’Estrella Damm.

Foto: Marc Vila

Qui s’amaga darrera els food trucks?
De color lila, vermell, groc, verd; amb dissenys atrevits, bohemis, originals, i amb una oferta variada de productes gastronòmics. Així són els food trucks, però qui hi ha al seu darrera? “Acostuma ha haver-hi una unitat familiar formada per un matrimoni, o un pare i el seu fill, i en alguns casos també un parell d’amics que han vist en la cuina sobre rodes una oportunitat per entrar en el món de la restauració i la gastronomia”. El coordinador del Rec Street Food els defineix com a “gent itinerant, nòmada, de tracte proper amb el client, i que donen qualitat al menjar de carrer de tota la vida perquè són cuiners amb un cert criteri en quant a producte, i això fa pujar la qualitat”.

Els food trucks és una tendència que ha arribat per quedar-se, que cada vegada valora més la gent, i viure l’experiència al Rec Street Food és una oportunitat per provar propostes culinàries innovadores i viure l’esperit del Rec.0 al barri adober d’Igualada.

Més informació: 

A

També et pot interessar