Albert Compte Riba
,
11/06/2018
Música

Marc Cuevas: “M'he guiat per la mateixa idea de carta blanca, un espai immens en el qual poder crear i no predisposar res”

El contrabaixista barceloní protagonitzarà un 'Carta blanca' de l'Estival de Jazz amb un marcat to electrònic
Marc Cuevas | Foto: Marc Vila

Foto: 

Marc Vila
Actualment i de forma regular, entre diferents formacions jazzístiques, grups, big bands, jams i orquestres es pot trobar al Marc Cuevas (Barcelona, 1978), contrabaixista i compositor, en prop d'una vintena de projectes musicals del panorama musical nacional i internacional. Aquest any l'Estival de Jazz l'ha escollit com a protagonista de 'Carta blanca a...', un espai de lliure creació on els seus protagonistes presenten un projecte inèdit que és enregistrat en directe. El concert serà el 22 de juny a les 22h al Teatre de l'Aurora d'Igualada i acompanyaran al Marc Cuevas 4tet el trompetista Òscar Latorre, el pianista Toni Saigi i el bateria Carlos Falanga.

- Per què el contrabaix?
De fet, el cert és que vaig començar a tocar amb una guitarra. El contrabaix sempre m'havia cridat l'atenció i va ser durant un curs amb el David Mengual com a professor que em vaig quedar enganxat d'aquest instrument. Potser pel so, la fusta, el directe que té... al tercer any deixava la guitarra.

- Com compons?
A vegades amb una guitarra que tenia sempre sobre el llit, però es va trencar. Ara mateix faig servir el contrabaix o també el piano.

- Què prepares per al 'Carta blanca' de l'Estival de Jazz?
M'he guiat per la mateixa idea de carta blanca, un espai immens en el qual poder crear i no predisposar res. Hi haurà algun tema amb més groove, que potser no és tan lliure, però la majoria de composicions tenen zones lliures, atmosferes ambientals i poden donar molt joc per a la improvisació i que apareguin noves harmonies. Ha quedat un projecte de jazz bastant electrònic.

D'esquerra a dreta Òscar Latorre, Carlos Falanga i Toni Saigi | Fotos: Joan Cortès i cedides

- De qui t'has acompanyat?
De músics amb qui m'ho passo molt bé quan toquem junts. Són el trompetista Òscar Latorre, el Toni Saigi als teclats i sintetitzadors i a la bateria, samplers i altres instruments de percussió el Carlos Falanga. Busquem una mescla orgànica entre elements acústics i electrònics, entre l'analogia i la presència del digital.

- Ara mateix, entre duets, trios, quartets i algun sextet, participes en una vintena de projectes musicals.
Sí, alguns són de tall clàssic i amb altres grups presentem un jazz més modern. També participo en algun projecte més arreglat, com en alguna Big band i amb Hat, un dels projectes en que hi participo ja m'havia endinsat amb un jazz mesclat amb electrònica.

- Ho combines amb docència?
Bé, de fet, just davant de casa hi ha l'Escola de Música de Gràcia i un cop per setmana hi vaig a donar classes.

- S'estilen gaire projectes electrònics amb jazz?
No és molt freqüent però n'hi ha alguns. El disc que presentarem a l'Estival de Jazz està dibuixat uns colors melangiosos, potser un pèl foscos... No ha estat premeditat ni tampoc ha estat una idea de base per desenvolupar el projecte, però pensant-hi ara un moment qui sap si ens ha quedat així pels temps que corren en general, ara mateix no podem ser gaire optimistes.

Més informació: 

També et pot interessar