Albert Compte Riba
,
20/07/2017
Música

'Sons del camí', actuacions solidàries d'aquí per conrear la pau a Jordània i el Líban

Es podrà assistir a la quarta edició del cicle musical ignasià fins el proper 28 de juliol
4ª edició de 'Sons del Camí'

Foto: 

Surtdecasa
En el marc de les Festes de Sant Ignasi i el pla de projecció de ciutat Manresa 2022, la quarta edició del cicle 'Sons del camí' creix en dies, propostes, qualitat i actitud solidària. Fins a cinc actuacions d'artistes nacionals conformen un repertori al qual cal sumar-hi l'actuació dels bascs Pello Ramírez i Xabier Zeberio. Tots els concerts, ubicats al Parc de la Seu, excepte l'actuació de Roger Mas, que tindrà lloc avui a la sala gòtica de Basílica de la Seu -nova ubicació a causa del temps-; tots ells esperen acollir gran quantitat de públic per donar suport a la iniciativa solidària 'Dret a la Pau i a la Seguretat', campanya que es duu a terme des de l'Associació Catalana per la Pau, amb la qual recollir fons per als desplaçats i refugiats de Síria als territoris de Líbia i Jordània. 'Sons del camí' comptarà amb l'actuació del sextet dirigit pel pianista, violoncelista, compositor i director d'orquestra Carles Cases com a darrera cita del cicle, el divendres 28 de juliol.

Sis actuacions que fan créixer 'Sons del camí'
Formen part del cicle artistes de la talla de L'Incantari -amb l'actuació d''Ancestres-, Toti Soler i Joan Massotkleiner -amb el projecte 'Llull: mística i faula'-, Roger Mas -en solitari-, la formació Nim -amb el repertori 'Alba'-, Pello Ramírez i Xabier Zeberio -que des del País Basc oferiran 'On project'- i el Carles Cases -amb l'actuació inèdita d''Imatges trobades'-, el qual oferirà la darrera actuació del cicle 'Sons del camí' acompanyat d'un sextet. En el concert de Carles Cases es podrà escoltar també una part del treball que el director d'orquestra i pianista va escriure amb Pere Casaldàliga: “He escollit Pere Casaldàliga per l´amistat que ens unia. Li vaig demanar de fer aquest projecte i molta part del mateix el vaig escriure al seu costat. En el moment de començar 'Araguaia' ell ja no escrivia i em va suggerir uns poemes que ell ja havia escrit anteriorment, en llengua portuguesa, tal com escrivia últimament”.

L'actitud solidària del cicle
'Sons del camí' neix fa quatre anys amb un elevat contingut en valors expressat en forma d'uns programes musicals que, segons ens comenten des de les oficines de Manresa 2022: “Cerquen associar l'audició amb la relaxació, l'actitud contemplativa i reflexiva, valors que s'encarnen l'actitud cultural de les Festes de Sant Ignasi i la projecció de ciutat. Des del projecte Manresa 2022 s'ha apostat per incloure nous estímuls afins a la proposta, com ha estat per primer cop, el fet de cedir la recaptació de l'entrada, en format de taquilla inversa, a l'Associació Catalana per la Pau”. La recollida dels donatius serà feta per membres voluntaris del Consell Municipal de Solidaritat i de la xarxa d'Exclusió Social de Manresa.

L'Associació Catalana per la Pau
Finalment, el preu de cada actuació el posarà cada assistent en forma de taquilla, la recaptació de la qual anirà al fons de la campanya 'Dret a la Pau i a la Seguretat', una de les accions humanitàries que actualment duu a terme l'Associació Catalana per la Pau, amb seu a Barcelona i que té una delegació a l'Espai Roig de Manresa. La campanya es centra en recollir fons per les ajudes que la ONG desenvolupa als territoris del Líban i Jordània, zones que reben per proximitat, el gruix més important de desplaçats i exiliats del conflicte sirià. Com ens comenta el Ricard Sànchez: “El projecte 'Dret a la Pau i a la Seguretat' és una iniciativa de llarg recorregut on s'hi emmarquen actuacions com la recollida de fons que a través del taquillatge invers es duu a terme durant el cicle 'Sons del Camí'. Com a ONG de suport i seguiment a les actuacions que es duen a terme sobre el terreny en els territoris en conflicte, la nostra tasca va des d'actuacions logístiques, administratives, l'enviament de brigadistes o per exemple, de tècnics universitaris d'aquí perquè confirmin la bona salubritat de l'aigua que abasteix els camps de refugiats amb els quals estem en contacte directe”. Es podrà assistir als concerts de la quarta edició del cicle fins el proper divendres 28 de juliol.

També et pot interessar