Alberto Lamote de Grignon

Foto: 

Cedida
Alberto Lamote de Gringon

Alberto Lamote de Grignon, memòries d'un mitòman de 'La guerra de les galàxies'

El tortosí és un incondicional d'aquesta saga de ciència ficció que s'estrena també als cinemes de les Terres de l'Ebre
Anna Zaera
,
22/12/2015
Activa't
Algunes històries de ficció s'han convertit en mites socials a escala mundial. 'Star Wars', la saga creada per George Lucas el 1977, es manté actualment com un dels fenomens de masses que ha aconseguit despertar la fascinació de milions de fans, que han convertit aquests personatges en una extensió fantasiosa de la seva existència. A les Terres de l'Ebre, la família Lamote de Grignon forma part d'aquestes comunitats planetàries d'incondicionals. Una espècie d'afició que s'ha traspassat entre els germans d'aquesta família. Hem volgut parlar amb Alberto Lamote de Grignon (Tortosa, 1985), nascut vuit anys després de la primera entrega i que en plena adolescència va quedar totalment captivat pel personatge de Darth Vader. Ara, passada la trentena, reflexiona sobre la seva memòria familiar vinculada a la saga de 'La Guerra de les galàxies', a l'espera de poder veure als cinemes de les Terres de l'Ebre, la darrera estrena, 'El despertar de la força'.
"La història de Darth Vader em va atrapar: un dolent que té un un raconet bo i que, al final, acaba abandonant el mal gràcies al seu fill, just abans de morir. No hi veig un malvat, veig un drama i una lluita interna"

- Recordes quina va ser la primera vegada que vas veure una pel·lícula de 'La Guerra de les Galàxies'?
La veritat és que no ho recordo, però devia tenir uns 10 anys perquè quan van estrenar 'Episodi I: La Amenaza Fantasma', tenia 14 anys i ja em sabia la trilogia original de memòria, recitant els diàlegs i tot… una locura.

- Suposo que el teu germà et va transmetre l'afició. D'on li ve a ell?
Sí, mon germà és el culpable de la meva afició! Abans que les pel·lícules, vaig conèixer la col·lecció que tenia el meu germà Carlos guardada a una caixa en un armari. Jo m’havia carregat, com a bon germà petit, algunes de les joguines que havia heretat d’ell i els meus pares estaven amenaçats de mort si m’ensenyaven la col·lecció de figures sense el seu permís. Una tarda, ens vam quedar sols a casa i va baixar una caixa de cartó plena de figures, vehicles i naus que van obrir les portes d'aquesta afició. A ell li ve de petit, perquè va viure l’inici de la saga. Ara, el detonant va ser quan un dels seus millors amics li va regalar una figura de Han Solo (Harrison Ford) de ‘El Imperio Contrataca’ per a l’aniversari. Allí va començar a col·leccionar les figuretes.

- Crec que molts ja sabem la resposta, però quin és el teu personatge preferit i per què? Sents que comparteixes alguna cosa de la seva personalitat?
Darth Vader, sense dubte. Sempre m’ha agradat la combinació de color roig-negre i, quan el vaig veure en pantalla per primera vegada, se’m van obrir els ulls com a plats. La seva història em va atrapar: un dolent que té un raconet bo i que, al final, acaba abandonant el mal gràcies al seu fill, just abans de morir. No hi veig un malvat, veig un drama i una lluita interna que s’entén molt millor amb la història d’Anakin Skywalker explicada a la nova trilogia, que detalla com neix, creix i es converteix en l’icònic personatge de màscara negra i respiració forçada.

- Quina és la curiositat més estrambòtica que has fet lligada a la saga?
Ostres… Estrambòtic pròpiament dit crec que no he fet res. Al 2007 vam anar mon germà i jo a la Star Wars Celebration Europe que es va fer a Londres, la primera convenció que es va fer a Europa de la magnitud de les que feia anys que es feien als Estats Units. I al 2009 vam anar els quatre germans a Madrid, tres vam anar a veure una exposició d’Star Wars i l’altra va anar a veure museus.

- Algun repte que mai t'hagis atrevit a fer, pendent?
Queden moltes coses i sempre se me n'ocorren de noves: anar als llocs on s’ha rodat la pel·lícula, visitar el 'Ranxo Skywalker', el quarter general de George Lucas als Estats Units, fer-me un tatuatge de Darth Vader, comprar-me més espases i figures… No hi ha límits!

- Quins objectes de col·leccionista tens a casa? I el teu germà?
Jo tinc, com a destacables, el vestit de Darth Vader en un maniquí al rebedor de casa, un vestit de Jedi i un parell d’espases làser amb llum i so, com la de Darth Vader i la d'Obi-Wan Kenobi. Tinc també llibres, figures i altres objectes que no podria ni enumerar! El meu germà col·lecciona, sobretot, les figures d’acció, d’uns 7 cm d’alçada, però també en té moltes de gran format de 30-40 cm, així com naus, vehicles, dos espases làser, la de Darth Maul i la de Luke Skywalker.

- Què t'ha semblat la nova pel·lícula?
No l’hem vist encara. No és broma, no. Aquest cap de setmana ho teníem complicat, així que anirem en mon germà i uns amics aquest dimecres, que el cinema també és més barat, i som fans però no tontos. És complicat no assabentar-se'n de res quan fa 5 dies que s’ha estrenat la pel·lícula. Tremolo cada vegada que obro les xarxes socials o escolto la ràdio, per si em fan ‘spoilers’…Estic molt nerviós!

  

A

També et pot interessar