Festapp - Pep Carles, David Monllau i Joan Pere Fumadó

Foto: 

Anna Zaera
Aplicació de mòbil Festapp

Tres joves ebrencs creen una aplicació de mòbil de festes majors

L'usuari pot trobar el programa de festes de pobles de les quatre comarques ebrenques
Anna Zaera
,
19/07/2014
Activa't
En plenes festes majors a molts pobles de les Terres de l'Ebre, una nova aplicació de mòbil ens demostra que, tot i la implacable repetició anual de les nostres tradicions festives més arrelades, s'incorporen nous serveis per facilitar la vida als ciutadans. Es tracta de l'aplicació Festapp, que ofereix a l'usuari 61 programes complets de les festes majors de tots els municipis de les Terres de l'Ebre i també de les barriades més importants. El feixuc programa de festes oficial o el típic llibret de festes de butxaca subjecte sempre a 10 mil visicituds d'extraviar-se, donen pas a una nova era. “Pots tenir tots els programes de festes en l'espai que ocupa el teu mòbil i a més amb un dispositiu que normalment sempre portes a sobre”, comenta Pep Carles, llicenciat en publicitat, qui juntament amb David Monllau, enginyer informàtic, i Joan Pere Fumadó, tècnic informàtic, han posat en circuit aquest servei que ja compta amb 1400 descàrregues i 30.000 visites des del mes de maig en què va sortir a la llum.
'Pots tenir tots els programes de festes en l'espai que ocupa el teu mòbil i a més amb un dispositiu que normalment sempre portes a sobre'

Monllau i Fumadó han estat qui han desenvolupat aquesta aplicació que compta també amb un llistat d'aquelles propostes gastronòmiques o d'oci que pots trobar en les localitats que celebren les festes majors, així com ofertes i descomptes. “Això no és el futur, és el present”, diu Fumadó, que afegeix que “a les Terres de l'Ebre portem un retard considerable pel que fa al nombre d'aplicacions creades en el nostre territori. De Barcelona cap amunt, és molt habitual trobar-te aplicacions en l'àmbit del turisme. Aquí també n'hi ha, però no són populars”.

De fet, la idea d'aquesta aplicació va sorgir dels alumnes d'un curs d'aplicacions Android a les Terres de l'Ebre. Vam dir als alumnes que es poséssin a la pell d'un desenvolupador i penséssin en una aplicació que pogués ser molt útil a l'usuari”, explica Fumadó. “Amb aquesta premissa, ens van proposar la idea d'un directori de programes de festes i vam considerar-ho interessant”, comenta. “De fet, un dels èxits d'aquesta aplicació és que dona un servei molt útil a l'usuari final”.

“Les festes majors són les celebracions en què més interacció hi ha entre els diferents pobles. La gent ens movem per anar a unes festes o unes altres en funció si hi ha un concert o alguna activitat popular que ens interessa”, explica Pep Carles. La prova de foc va venir amb les festes d'Amposta i les de La Galera de l'any passat. “Vam crear una aplicació especial per a les festes dels dos pobles i va funcionar molt bé”, explica Monllau. “Feia il·lusió anar pels carrers en festes i veure que la gent l'estava consultant amb els mòbils”, recorda. 

Tot i que els programes de festes són cedits de forma gratuïta pels ajuntaments, moltes vegades les gestions no són fàcils. “Hem de confessar que en alguns ajuntaments ens resulta dificil contactar i que ens cedeixin el programa. És molt curiós, tenint en compte que és un servei que els estem oferint gratuïtament”, explica Pep Carles, que és qui s'encarrega de desplaçar-se pel territori per donar a conéixer l'aplicació.

La utilitat de l'aplicació s'afegeix a l'estalvi de paper per acabar convertint-se en una versió millorada del programa de festes tradicional. “Imprimir aquesta gran quantitat de programes de paper és una despesa innecessària actualment”, diu Pep Carles. 

Un percentatge dels beneficis de la rentabilització de l'aplicació, que es produeixen bàsicament a través dels ingressos publicitaris dels empresaris particulars que volen anunciar-se a l'aplicació, aniran destinats a l'associació de discapacitats intel·lectuals APASA ubicada a Amposta.

--
Més informació: 
www.festapp.info

  

A

També et pot interessar