Festa de la Sega

Foto: 

Roser Regolf
Festa de la Sega de l'Arròs

Els 5 plans per començar el curs amb bon peu a les Terres de l'Ebre

Destaquem les millors activitats per gaudir del setembre des d'un punt de vista diferent
Roser Regolf
,
17/09/2019
Activa't
L'estiu arriba a la seva fi, comença el nou curs escolar i, per tant, també la rutina. Però tornar a la normalitat que ens aporta l'entrada al setembre no significa que no puguem aprofitar el nostre temps lliure i els caps de setmana per gaudir al màxim de l'activitat cultural que es cou constantment a les Terres de l'Ebre. A Surtdecasa us destaquem 5 propostes que de ben segur us faran sortir de sota la manta.

1. Temps de sega
Al setembre el delta de l'Ebre es converteix en un espectacle d'espigues plenes i colors daurats. Una de les millors opcions per gaudir a l'aire lliure dels darrers dies abans que acabi la temporada de la sega és fer una excursió pel delta amb bicicleta per la Via Verda, un camí que perfila paral·lel els canals i arrossars fins a Deltebre, on podem seguir pel carril bici fins a la mateixa desembocadura. Una altra forma diferent és vivint la Festa de la Sega que celebren diverses poblacions i que, hores d'ara, encara es pot veure la 20a edició de la Festa de la Sega a l'Ampolla, on es recrearà el procés tradicional de la sega de l'arròs, a més de poder tastar una degustació a càrrec dels restauradors del territori, el 22 de setembre. D'altra banda, però, si el que us fascina és la bona cuina, fins al dia 22 del mateix mes podreu gaudir de menús basats en l'arròs a les Jornades Gastronòmiques de Deltebre; mentre que a La Ràpita s'afegeix un dels altres productes essencials del territori a les Jornades Gastronòmiques del Polp i de l'Arròs, fins al 6 d'octubre.
 

2. Delta Birding Festival
Si us apassionen les aus, arriba la sisena edició del Delta Birding Festival, l'únic festival ornitològic de l'Estat que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'avifauna del territori. Tres dies de conferències, exposicions, safaris fotogràfics i activitats amb tota la família per conèixer la gran diversitat ornitològica que alberga el delta de l'Ebre, del 20 al 22 de setembre.
Més informació
 

3. Arts escèniques en paratges idíl·lics a 'Ebre, Música & Patrimoni'
Amb la tornada a l'escola té lloc també la segona part de les experiències interdisciplinàries del festival 'Ebre, Música & Patrimoni'. Un conjunt d'espectacles de petit format on la dansa, l'expressió corporal i les performances es fusionen amb la cultura popular, l'art o els llibres, sempre en paratges patrimonials que contribueixen en la reinterpretació dels espais on es realitza cada activitat. Així, el 21 de setembre tindran lloc els espectacles Justo 'Dansa Teatre' a l'espai històric del mirador del Bassot a Vilalba dels Arcs i l'espectacle 'Koiné' a la plaça Agustí Vizcarro de la Ràpita. En un homenatge a les tasques d'abans, 'Memòries líquides. Veus dels rentadors' es podrà veure el dia 22 al Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta, a Sant Jaume d'Enveja. I finalment, el punt final el posarà 'H2O' a l'embarcador fluvial d'Amposta, el 28 de setembre.
Més informació
 

4. Viatge a l'època iber al festival Tyrika
La Moleta del Remei d'Alcanar acull, els dies 28 i 29 de setembre, una nova i renovada edició del festival Tyrika, el festival iber de referència a Catalunya. Un viatge en el temps que busca apropar d'una manera lúdica i festiva els costums dels ibers a la nostra societat a través d'exposicions, tallers, un mercat d'artesania i diversos espectacles de recreació històrica que permetran entendre com vivien els nostres avantpassats.
Més informació
 

5. Video Art Game Experience
I a principis d'octubre, Amposta serà la seu del VAG, l'únic esdeveniment cultural del país sobre videojocs i art digital. Un projecte ambiciós que busca dinamitzar el territori a través de la creativitat i el talent i que, segons els organitzadors, vol ser la llavor d'una incubadora d'empreses vinculades amb el sector dels videojocs. El cap de setmana del 4 i 5 d'octubre es podrà assistir a les múltiples activitats diverses centrades en la indústria del videojoc, com les conferències d'experts vinguts d'arreu del món, exposicions, tallers i una taula rodona sobre les dones en el món dels videojocs.
Més informació
 

Cicle 'Ebre, Música & Patrimoni' - 2019
Juliol, agost i setembre
Amposta, La Galera, Mas de Barberans, Móra la Nova, La Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Vilalba dels Arcs, Vinebre
Jornades Gastronòmiques de l'Arròs - Deltebre 2019
Del 6 al 22 de setembre
Deltebre
Jornades Gastronòmiques del Polp i l'Arròs - La Ràpita 2019
Del 14 de setembre al 6 d'octubre
La Ràpita
Delta Birding Festival - MónNatura Delta de l'Ebre 2019
Dies 20, 21 i 22 de setembre
Amposta
Jornades Gastronòmiques de l'Arròs - L'Ampolla 2019
Del 21 de setembre al 6 d'octubre
L'Ampolla
XX Festa de la Sega - L'Ampolla 2019
Diumenge 22 de setembre, 11h
L'Ampolla
Tyrika, festival iber d'Alcanar - 2019
Dies 28 i 29 de setembre
Alcanar
VAG (Video Art Game) - Amposta 2019
Dies 4 i 5 d'octubre
Amposta

Més informació: 

> Troba més propostes a l'agenda de Surtdecasa (enllaç)

A

També et pot interessar