Anna Zaera
,
15/03/2017
Activa't

Víctor Forner: "Quan comences, mai saps quins obstacles et trobaràs, i això ho fa emocionant"

L'esportista d'Alcanar participa en les diferents Spartan Race que s'organitzen a nivell mundial
Víctor Forner

Foto: 

Cedida
Víctor Forner en plena competició
Posar el cos al límit, enfrontar-se a la majestuositat de la natura, acceptar el repte de sortejar rierols, camins de fang i altres obstacles afegits per convertir-se en el millor espartà. La febre esportiva i l'ànsia d'adrenalina han fet emergir una nova modalitat de cursa que pren el nom als resistents soldats de l'antiga Grècia. Les Spartan Race, que tenen lloc en diferents ciutats del món, ofereixen una sèrie de proves en què el participant ha de demostrar la seva fortalesa i versatilitat en diferents medis, tan aquàtics com terrestres. La disciplina i l'entrenament són dues constants en la vida dels aficionats que participen activament en aquestes carreres. És el cas de Víctor Forner (Alcanar, 1987) que ha participat en diverses carreres internacionals en ciutats com Bilbao, Madrid, València, Andorra, França, Nova York o Londres. Hem parlat amb ell per conèixer quina és la vida d'un espartà contemporani.
"A nivell de feina, potser en situacions on abans et posaves nerviós, ara estàs més serè. O si es presenta algun conflicte, saps reaccionar i buscar quina és la solució més adequada"

- Com t'introdueixes en aquest món?
Sempre he estat esportista. Jo feia bàsquet i, poc a poc, vaig començar a participar en la lliga de curses de muntanyes. En una ocasió vaig inscriure'm en una Spartan Race i em va semblar interessant que afegissin obstacles a la carrera de muntanya. Vaig trobar que combinava l'entorn i afegia l'al·licient d'anar superant proves. Quan comences, mai saps quins obstacles et trobaràs, i això ho fa emocionant. Sempre intentes acabar la carrera havent-los superat tots sense tenir penalització...

- Explica'ns, per als profans en la matèria, què és això de les Spartan Races?
Les primeres es van fer als Estats Units i, en els darrers anys, han anat apareixent més i més seus en tots els racons del món. Hi ha tres modalitats: l'Spartan Sprint posa a prova la resistència combinada amb la rapidesa al llarg de 5km amb més de 20 obstacles; la Super és una carrera que barreja a parts iguals l'esforç físic i mental, composta per un mínim de 12 quilòmetres on hauràs de superar almenys 25 obstacles repartits per tot el recorregut. Finalment, hi ha una modalitat més llarga i més difícil amb més de 20 quilòmetres i almenys 30 obstacles abans de creuar la línia de meta. Fer-les les tres comporta tenir una Trifecta. Jo aquest any passat vaig anar als Estats Units i vaig fer una ultra, les carreres de resistència, que van ser 60 km i molts obstacles.

- Quin tipus d'obstacles heu de superar?
Pujar una corda i tocar una campana, saltar parets, arrossegar-te per sota dels filsferros, creuar piscines de fang, carregar un sac, un tronc ...

- És com un entrenament militar?
Tots diuen el mateix. Vindria a ser això.

- Sembla una pràctica molt americana.
Sí, va nèixer allà.

- Una de les curses que més recordis?
Va ser a la Vall de Núria. A part de la dificultat, se sumava la climatologia i vora els menys 15 graus per la nit. Aquí és on vaig quedar segon entre 7 participants. Has d'estar molt preparat física i mentalment. Una de les darreres emblemàtiques i que més recordo ha estat a Eslovàquia, on vaig fer una Spartan Race per la neu. Tot i el fred, va ser molt bonica només pel paisatge. Vaig entrar en trentena posició.

- Com et prepares mentalment?
Jo crec que sempre tinc la mentalitat que al lloc on m'inscric he d'acabar. Cada dia entrenes de cardio, de resistència, bicicleta i ara començarem també amb la natació. Sempre intentes donar més del que pots per acostumar-te a patir. Així, quan arriba el moment, no és tan dur. Però la mateixa motivació ja m'ajuda a aconseguir-ho.

- Posar el teu cos al límit et serveix per aconseguir canvis en la teva vida diària. Et prens les coses amb més filosofia?
Sí. A nivell de feina, potser en situacions on abans et posaves nerviós, ara estàs més serè. O si es presenta algun conflicte, saps reaccionar i buscar quina és la solució més adequada.

  

Més informació: 

També et pot interessar