Arts
,
2017
Del 4 al 22 de desembre
Casal Cívic Trinitari Bel
Alcanar

Exposició 'Més enllà del Silenci'

Exposició 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', que pretén divulgar uns treballs i oficis, alguns dels quals ja oblidats i altres mal considerats irrellevants, que formen part de la història de les dones del Baix Ebre. Un interessant treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d'exposició amb fotografies antigues i descripcions d'oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l'Ametlla de Mar, segadores d'alfals d'Aldover o les llatadores d'Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d'altres.

Aquesta exposició, de caràcter itinerant, arriba al públic gràcies al treball de camp fet per les associacions de dones de la comarca i les tècniques de l'ens comarcal que s'han entrevistat amb les protagonistes d'aquests oficis o els seus familiars per recopilar la informació i el material gràfic. En la recerca de fotografies antigues també ha col·laborat l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

*Exposició promoguda pel consell Comarcal del baix Ebre i impulsada pel Consell consultiu de les Dones del Baix Ebre, òrgan de participació ciutadana de la institució comarcal.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1