Arts
,
2018
Del 14 al 21 d'abril
Biblioteca Trinitari Fabregat
Alcanar

Exposició 'Memòria glaçada. La gelada de 1956'

Exposició 'Memòria glaçada. La gelada de 1956', produïda per Terres de Cruïlla, que pretén recollir més informació i conèixer el testimoni de persones de diferents municipis amb la finalitat d’enriquir encara més el treball realitzat i implicar més la població. S’han fet 114 enquestes a veïns de diverses generacions de les comarques del Maestrat, els Ports,  el Matarranya, el Montsià, la Plana Alta i la Terra Alta. 

Tot i que hi ha estudis climàtics sobre l’època, hi ha poques dades pel que fa a demografia i societat. La manca d’estudis en aquests dos àmbits fa difícil calibrar els efectes reals de la gelada en l’estrat socioeconòmic de l’època.

Horari: 

Dimarts, dimecres, dijous i dissabte: de 10 a 13:30h 
De dilluns a divendres: de 16 a 20h 

Inauguració: 

Dissabte 14 d’abril, a les 19h. 

Sinopsi: 

La recerca ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i del Campus Extens de la URV a la Sénia, del Programa d’Extensió Universitària (PEU-UJI) Patrimoni de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana i dels ajuntaments dels municipis als quals pertanyen les entitats participants. 

A Alcanar l’entitat participant és l’Associació Cultural Lo Rafal, també ha col·laborat Alcanar Ràdio en la realització de les entrevistes a les onze persones informants del poble que han participat. A més, també s’ha obtingut documentació inèdita sobre les conseqüències de la Gelada al municipi d'Alcanar.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1