Arts
,
2019
Del 21 d'abril al 22 de juliol
Museu de la Pauma
Mas de Barberans

Exposició 'Rocam' de Joan Maria Ventura Cardona

Exposició 'Rocam' del fotògraf autodidacta Joan Maria Ventura Cardona (Mas de Barberans, 1961), una mostra de 26 fotografies que copsen la bellesa dels principals cims i serralades del terme municipal del Mas de Barberans. 

L'Airosa, Lo Flaret, l'Home i la Dona, Lo Pinell, La Carrovera o lo Forat de la Vella són alguns dels indrets captats pel seu objectiu, amb la particularitat que tots es troben a la falda de la serralada que marca el límit del terme municipal des de Roquetes fins a la Sénia. 

Horari: 

De l’1 de gener fins al 31 de maig:
Feiners, festius, ponts i el primer i darrer cap de setmana de cada mes: de 12 a 14h.

De l’1 de juny fins al 30 de setembre:
Feiners, festius i tots els caps de setmana: de 12 a 14h.

Juliol i agost: de 9:30 a 14h.
Els dilluns no festius, tancat.

Inauguració: 

Diumenge 21 d'abril, a les 20h

Sinopsi: 

Joan Maria Ventura ha retratat aquestes formes esculpides per la natura des d’un punt de vista molt personal, emfatitzant el caràcter rocós i agrest del territori. Així, es recrea en la contemplació de les formes capricioses d’unes escultures naturals d’una bellesa simple i nua, on de vegades s’hi poden distingir arbres o altres elements vegetals aïllats. Són imatges que mostren amb simplicitat detalls singulars d’un paisatge on és fàcil que la vista es dispersi, i on també hi estan presents els núvols, la lluna i la pluja, que “de manera fortuïta i efímera, van contribuir a enriquir la història intrínseca de la pròpia imatge”, diu l’autor.

Joan Maria Ventura, des del 2010, col·labora amb el Museu de la Pauma. Té fotografies publicades a la Revista d’Etnologia de Catalunya, Frontissa, Caramella, Cingles, Favarium i  Memòria Viva.

Organitza: 

Museu de la Pauma del Mas de Barberans

Col·labora: 

Ajuntament del Mas de Barberans

Més informació: 

  • imatge de control 1per1