Entorn
,
2019
Diumenge 25 d'agost, 10:30h
Aparcament del cementiri
Alcanar

Jornada de portes obertes al jaciment arqueològic de Sant Jaume

Coincidint amb la finalització de la 22ª campanya d’excavacions, jornada de portes obertes al jaciment arqueològic de Sant Jaume - Mas d’en Serrà, en què es donaran a conèixer els resultats de la darrera intervenció que han dut a terme els arqueòlegs del GRAP (Grup de Recerques en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona), dirigits pel Doctor David Garcia.

*S'aconsella portar bambes, pantalons llargs i aigua fresca

Sinopsi: 

Des de l’any 1997, el GRAP hi està duent a terme campanyes d’excavació, anualment i de forma ininterrompuda que haurien confirmat la qualitat del jaciment de la Primera Edat del Ferro. Segons els experts, la seva situació costanera va permetre mantenir un contacte intens amb els primers comerciants mediterranis que van arribar fins a les nostres costes, com els fenicis, i això va generar un contacte comercial entre les rutes de l’Ebre i la Mediterrània.

A més de resultar molt ric en troballes materials, els arqueòlegs valoren l’excepcional estat conservació de les estructures, que en alguns casos compten amb murs originals de fins a metres d’alçada originals. A més, els descobriments que s’hi ha realitzat han permès fer reinterpretacions del món preibèric al país, en aspectes com l’organització social, o els elements constructius i de defensa.

Preu: 

Activitat gratuïta

Organitza: 

Ajuntament d’Alcanar i el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar