Arts
,
2023

Exposició de pintura i serigrafies de Mercedes Choufoer

Exposició de pintura i serigrafies de la holandesa Mercedes Choufoer. A Mercedes li interessa sobretot el color i les seves múltiples possibilitats a l’hora de crear. S’inspira en paisatges de pintors holandesos, que, com ella, donen prioritat al color. Ton Schulten, Jeroen Krabbé i Oepts. Utilitza colors càlids i vius: gammes de blaus, verds i marrons organitzats en una mena de blocs i formes geomètriques que van creant sensació de profunditat, dinamisme i vitalitat.

Paisatges que sovint recorden, també, els paisatges de Kandinski, quan ja s’intuïa que la seva obra anava cap a l’abstracció mentre que altres paisatges, sobretot els que representa les oliveres del Montsià tenen una clara relació amb els del pintor francès Bonnard, donant preeminència als colors terra amb un ampli ventall de verds, no tan coloristes com els anteriors, i sí més figuratius i realistes. Composicions, totes elles, estridents, plenes de vida i color que conviden a l’optimisme.

Una exposició que us aproparà paisatges d’altres paratges, ens mostrarà amb. deteniment alguns dels nostres i ens activarà, transmetent-nos energia, excitació a la vegada que calma i serenitat.

Horari: 

De dimecres a divendres: de 9:30 a 13:30h
Dissabtes, diumenges i festius: de 12 a 14h

Inauguració: 

Dissabte 5 d’agost, 20h

Organitza: 

Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa, Ajuntament de la Galera i Punt d'Interès Artesanal

Col·labora: 

Generalitat de Catalunya