Surtdecasa Ebre
,
25/04/2018
Arts

Els 10 exemples de noves narratives audiovisuals del Festival terres Catalunya

Tindrà lloc del 2 al 5 de maig a Tortosa
Festival terres

Foto: 

Cedida
Es calcula que l’any 2030 s’arribarà als 1.800 milions de turistes, segons l’informe de l’OMT Tourism Towards 2030. L’any 1950 eren 25 milions les persones que viatjaven pel món i l’any 2015 en van ser 1.186 milions. L’increment exponencial del turisme es tradueix en impactes de tota mena. D’aquí que la sostenibilitat sigui un repte clau per a totes les regions i països. Això explica en bona part que l’ONU hagi decidit designar l’any 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible. Paral·lelament a aquest procés, la indústria audiovisual ha impactat de ple en la transformació del turisme com sector econòmic. Hi ha estudis que posen de manifest que un de cada cinc turistes viatja motivat per les pel·lícules o documentals que ha vist. El terres Catalunya – International Eco & Travel Film Festival, que se celebrarà del 2 al 5 de maig, arriba a la segona edició. Us hem destacat aquelles peces -primer peces corporatives, després documentals- que us poden resultar més interessants, tenint en compte el seu país de procedència o també l'utilització de llenguatges híbrids a cavall entre el documental i la ficció. Consulteu els horaris per saber-ne més!

1. The route of fate 
Un cantautor australià de Catalunya descuida el diari de viatge en una estació de tren. Dos amics troben aquest diari de viatge i decideixen tornar-lo. Les seves notes es converteixen en una meravellosa guia d’experiències culturals. Experimentaran una gran aventura seguint el seu propi destí en terres catalanes.

2. Catalonia by Oliver Astrologo
Un recorregut de tres setmanes per Catalunya, des de la Barcelona modernista fins als colorits penya-segats del congost de Mont-Rebei fins a Núria, més al sud, des de la Lleida folklòrica fins al salvatge Delta de l’Ebre i cap al nord fins a arribar als pics de Montserrat. Aquest vídeo condensa en pocs minuts la gran varietat de paisatges, arquitectures i tradicions que fan de Catalunya una de les millors destinacions del món per visitar.

3. Flamenco Madrid
Vídeo promocional per al Festival 'Flamenco Madrid 2017', amb artistes que ballen als llocs més famosos de la ciutat i als diferents tipus de transport públic. La música és una adaptació flamenca del popular chotis d’Agustín Lara 'Cuando vengas a Madrid'.

4. Upper Austria, an incredible journey
Emprèn un impressionant viatge de descobriment amb l’artista de video britànic Geoff Tompkinson a través de l’Alta Àustria, la seva nova llar. Des de la plataforma de visualització a la muntanya més alta del país, a través de llacs cristal·lins, majestuosos cims de muntanya i casetes alpines tradicionals.

5. Land of Pakistan
8 membres de l’equip van viatjar més de 6000 km per capturar la bellesa escènica i la naturalesa crua de les atraccions turístiques i de senderisme del nord de Pakistan, que inclouen les principals regions de Caixmir, Hunza, Gilgit, Skardu, Swat, Naran, Kaghan i Fairy Meadows.

6. Tukk’eb Teere ba / El Viaje del Libro (Documental)
'El Viatge del llibre' és un curtmetratge documental que narra una relació humana entre el director i un home de Gàmbia (Àfrica) anomenat Musa Keita. Una història que deixa en evidència la irrevocable condició gregària de l’ésser humà, demostrant mitjançant un testimoni artístic un sentiment fratern que no entén de contextos geogràfics, socials ni fronteres.

7. Monte Sarmiento - The white diva (Documental)
“Una bellesa per veure, però perillosa com l’infern” és el que descriu la diva blanca. Ralf Gantzhorn, Fritz Miller i Axel Voss emprenen un viatge a Tierra de Fuego (Argentina) per intentar fer el cim de Monte Sarmiento, una muntanya de gel de més de 2500 metres. Tindran èxit?

8. The mysteries of Takht-e Soleyman (Documental)
Cada part del món té un nom; un nom que el representa; però Takht-i Soleyman no és només un lloc. Segons els documents històrics i els mites, és el lloc de naixement de Zoroastre, l’antic profeta de l'Iran, i les llegendes diuen que en un període de la història va ser governat pel Rei Salomó. És un laberint de la història de la civilització. Un lloc amb més de tres mil anys d’edat. El cor que batega a Takht-e Soleyman és un llac misteriós i llegendari. La seva aigua està enverinada de forma natural amb arsènic i metalls pesants. Com a resultat, no s’hi pot trobar cap organisme viu.

9.  Kalunga (Documental)
La paraula mar a Kimbundo és "kalunga". Es refereix a l’Oceà Atlàntic que es desfà contra la costa angolenya, però Kalunga s’entrellaça amb la història d’Angola i també significa “immensitat” i “mort”. Ara tres surfers internacional accepten el repte: viatjar per la costa d’Angola, de nord a sud, explorant un territori històric amagat per la guerra. En fer-ho, Alex, Chloé i Emiliano coneixeran un país que pocs han vist.

10. Tubbataha: A National Treasure (Documental)
Una breu pel·lícula documental sobre el Parc Natural dels Esculls Tubbataha, patrimoni de la humanitat inscrit a la UNESCO, a les Filipines. És reconegut pel seu valor universal excepcional en la conservació de la biodiversitat marina i per la seva excepcional bellesa. Aquesta pel·lícula és un tast sensorial d’aquesta experiència de busseig -que el món que hi ha a sota és tan diferent del de dalt que encara és familiar.

Més informació: 

També et pot interessar