Surtdecasa Ebre
,
13/07/2012
Arts

Cultura en vena a Santa Bàrbara

Teatre, tradició, gastronomia i música a les Jornades Culturals 2012
Aquest serà un mes de maig amb una gran oferta cultural al municipi de Santa Bàrbara que, un any més, està inmers en les Jornades Culturals.
 
L'últim cap de setmana d'abril tindrà lloc l’audició d’instruments de vent i metall que organitza la Unió musical Jaume Balmes al Centre Musical “Els Flarets”. Per diumenge, hi ha la Ruta històrico-etnològica per la línia defensiva de la costa d’Alcanar que organitza el Centre d‘Estudis Planers.
 
La setmana vinent, concretament el divendres, està previst que s’inauguri  l’exposició Els sabers de les dones del Montsià: els sabers  amb la cura de la salut. Aquesta exposició es podrà visitar el dissabte 5 de maig, de les 17 a les 20 hores i el diumenge 6 de maig de les 11 a les 13 hores, al Local de l’Associació de Dones Planeres.
 
I el divendres a la nit, no et pots perdre la presentació de la Guia Gastronòmica de Surtdecasa.cat, una vetllada que tindrà lloc al Centre d’Interpretació de la Vida de la Plana a les 22.00 hores i que comptarà amb una degustació de productes del territori i vins de la DO Terra Alta.
 
Dins de l'ampli ventall  d'actes que presenta el programa de les Jornades Culturals, destaca el teatre. El dissabte 28 d’abril, el grup “Candilejas” de Vinaròs representarà l’obra Pepe siempre será Pepe, un divertida comèdia que es podrà veure al Centre Cultural a partir de les 22.00 hores amb entrada gratuïta. La segona de les obres es titula El sopar dels Idiotes, i  la posarà en escena el Grup de Teatre del Centre Cultural i recreatiu d’Ulldecona. Aquesta obra, de Francis Veber, ja s’ha convertit en un dels clàssics de l’humor, representada amb molt d’èxit als escenaris d’arreu del món  i que arribarà a Santa Bàrbara el dissabte 5 de maig, també al Centre Cultural planer a les 22.00 hores.
 
I el 12 de maig et recomanem una activitat molt original. Recórrer l’Itinerari Història negra de Santa Bàrbara per l’antic camí del cementiri.  L’activitat preten recrear, mitjançant set representacions breus al llarg de l’antic camí del cementiri, algunes de les narracions de la crònica negra del poble que s’han anat transmetent de forma oral. Les persones hauran de portar llum d’oli o un fanalet i una senyal de dol: mantellina, braçalet o mocador negre.
 
  

També et pot interessar