Anna Zaera
,
25/04/2016
Arts

Dos projectes de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta seleccionats per pintar els murs de TV3

Rut Gisbert i Montse Garcia lideren els equips per pintar l'espai dedicat al canal 3/24 i Esport3
Mural CCMA

Foto: 

Cedida
Alumnes pintant el mural a Sant Joan Despí
Pintar 2 murals de gairebé 20 metres en dos dies no és una tasca fàcil, però sí molt gratificant. Aquest ha estat el premi per als alumnes de pintura mural de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta (Esardi) que ha resultat escollida a través de dos projectes d'alumnes per pintar els murs del recinte on es troben situats els estudis de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a Sant Joan Despí. La CCMA i el Departament d’Ensenyament van convocar un concurs entre les Escoles d'Arts Plàstiques i Disseny catalanes que imparteixen el Cicle Superior de Pintura i Arts Aplicades al Mur, per tal de sensibilitzar els murs exteriors de TV3, i aquest mes d'abril s'ha portat a la pràctica amb una nombrosa participació ebrenca.

Aquests dos projectes guanyadors que corresponien als canals 3/24 i Esport3, realitzats per les alumnes Rut Gisbert i Montse Garcia respectivament, se sumen als altres quatre escollits entre d'altres escoles de Catalunya, com la Llotja de Barcelona, l'Escola Massana i les escoles d'Olot, Vic i Tarragona amb el que es pretenia premiar un projecte per cadascun dels sis canals amb que està formada la Corporació. 

"Els murals s'havien de produir in situ en un màxim de tres dies. Des d'Esardi, teníem un handicap, la distància i els costos que produïa el desplaçament i estar tres dies a Barcelona", assegura la professora de pintura, Antònia Ripoll. "De totes maneres, vam prendre el compromís de portar a terme els dos murals en dos dies", explica. "La tutorització en aquests moments es converteix en adrenalina pura: organitzar, marcar temps, resolucions tècniques, solucionar conflictes, treballar amb ells...", assegura Ripoll, que va marxar acompanyada de 12 alumnes.

"Pel que fa als projectes, ben diferents, cal remarcar el caràcter donat per la netedat i l'impacte. Ambdós destaquen sobre un fons blanc, i mentre un és la forma definida per colors plans, retallats en una estètica pop quasi il·lustrativa; l'altre és la representació de la impressió d'un tampó, perdent els límits i fent al·lusió al valor de la textura i de la transparència. A Esport3 el joc i les seves formes, al 3/24 l'empremta del món des del territori", explica Ripoll. Des de Surtdecasa.cat hem volgut parlar amb les dues alumnes premiades perquè ens expliquin la seva experiència.

Rut Gisbert, creadora de la imatge del 3/24
"Aquest canal vol reflectir Catalunya al món i el món a Catalunya. Per això, vaig elegir un tampó del món sobre el mur en què de Catalunya surt el logotip del canal amb els seus colors. Pintar els murs de TV3 ha estat un projecte emocionant des del primer moment en què se'ns va oferir. No és el primer mur que pintem i esperem que no sigui l'últim, però mai havíem intervingut un mur a tanta distància de casa i menys per a un propietari amb tant de renom".

Montse Garcia, creadora de la imatge d'Esport3
"En el meu cas, el canal escollit és el d'Esport3. Em vaig inspirar amb les formes rodones que tenen els diferents esports. A partir d'aquí, vaig crear una composició dinàmica i divertida. Té un estil popart i suposo que el jurat haurà valorat que es veuen representats molts esports diferents. La veritat és que estem molt orgullosos de tota la feina realitzada. El mural ja està acabat, però l'aprenentatge d'un "artista" no s'acaba mai, així que volem seguir treballant en allò que ens agradi".

També et pot interessar