Jump to navigation
1. La política del color i del gènereA partir del procés creatiu de 'Range in between', el primer dia de festival s’abordarà perquè hi ha colors que estan travessats per idees relacionades amb les religions, el poder o les convencions de gènere. El "negre" es va convertir en "color", símbol d’allò negatiu, i el "blanc", "l’absència de color", en símbol d’allò que és positiu. Ara bé, la història del color sempre ha sigut canviant en el temps i segons la cultura. L’artista creador de 'Range in between' Jou Serra, l’artista i investigadora Valeria Linera, i l’artista transmèdia Feli Cabrera López (Efe Ce Ele) debatran aquesta qüestió en una conversa moderada per Mireia Ibáñez. Després del col·loqui, el públic podrà conèixer la instal·lació 'Range in between' a l’exterior de Lo Pati, on Serra convida els assistents a experimentar que les sensacions cromàtiques que no són iguals per a tots.> Quan? Dijous 23 de novembre, a les 18:30h.
'Títuba, bruixa i ramera' | Foto: Cedida2. Títuba, bruixa i rameraLa inauguració oficial del festival serà divendres 24 de novembre amb l’obra de teatre 'Títuba, bruixa i ramera', escrita i dirigida per Denise Duncan. L’obra, que es presenta en format de monòleg, repassa la història de Títuba, una dona negra i esclavitzada condemnada en els judicis de Salem. I és que el 1692, en una petita comunitat puritana de Massachusetts, més de dues-centes persones -principalment dones- van ser acusades, jutjades i, en alguns casos assassinades, per haver fet pactes amb satanàs. La peça està basada en fets reals i narra la persecució viscuda per dones negres entre el 1400 i mitjans del 1700 a Europa i als Estats Units. A posteriori, tindrà lloc un breu col·loqui amb l’artista Kathy Sey.> Quan? Divendres 24 de novembre, a les 19h.
3. El videoart i els relats feministes exclososEn aquesta sessió, i a través dels registres audiovisuals, el festival analitza el moviment feminista des dels anys setanta fins a l’actualitat i es pregunta si els referents que hi ha hagut des de llavors parteixen d’una herència occidental i urbana, però també qüestiona si han quedat exclosos els relats feministes locals, rurals i de cultures no occidentals de la genealogia feminista. El col·loqui compta amb la participació de Doina Gherta Gavrilita, activista feminista i antiracista i membre de l’Assemblea Vaga Feminista Terres de l’Ebre i de (Re)acciona - grup de treball antiracista; Beatriu Masià Masià, terapeuta especialitzada en l’abordatge de violències masclistes, i Amanda Cuesta, crítica d’art i feminista. En aquest cas, Maria Teresa Lletí s’encarregarà de moderar la conversa.> Quan? Dissabte 25 de novembre, a les 19:15h.
4. Taller de fanzins feministes i actuació de Meli PereaL’artista multidisciplinària Irene Pérez ens convida a explorar el format del fanzín i el seu potencial com a eina de navegació de les nostres experiències a través d’aquest taller. Amb unes pautes bàsiques i l’acompanyament de l’artista, els assistents treballaran de forma col·lectiva i individual aquest format d’autopublicació mitjançant tècniques senzilles de collage, dibuix i escriptura. Per assistir-hi, no cal tenir experiència amb cap forma de creació artística, només ganes d’experimentar i deixar-se acompanyar en aquest aprenentatge que està enfocat a la creació de relats breus. El taller és gratuït, però cal inscripció prèvia a través del correu info@lopati.cat. Just després, a les 12:30h, a la plaça Mari Chordà, l'artista Meli Perea oferirà un vermut musical. La cantant, compositora i lletrista assentada a les Terres de l’Ebre proposarà un recorregut pel freestyle dels carrers de Bogotà. Perea és una de les artistes revelació del territori i un exemple de barreja de cultures i vida nòmada.> Quan? Diumenge 26 de novembre, a les 10h.
La companyia Fil d'Arena presentarà 'Nimbes' | Foto: Cedida5. NimbesEl festival acabarà diumenge a la tarda al Teatre Unió Filharmònica amb l’obra 'Nimbes', de la companyia Fil d’Arena. Un espectacle sobre dones que tracten d’empoderar-se de manera transversal i comunal. L'obra rebutja sacralitzar la dona, deshumanitzar-la o erigir-la semideessa per dir-li que pot amb tot i sotmetre-la a uns superpoders inventats per un capitalisme complaent que la vol encara més subjugada i ocupada. 'Nimbes' parla de germanes, companyes, amigues, mares, mestres i filles que teixeixen xarxes resistents per sostenir-se les unes a les altres. Preu entrades: 7€ a taquilla, 6€ anticipada (amposta.cat/vendaentrades).> Quan? Diumenge 26 de novembre, a les 19h.
Web Lo Pati Centre d’Art