MonFILMAT

Foto: 

Cedida
'El huevo de dinosaurio'

Les 4 projeccions a l'aire lliure de mónFILMAT

Se celebrarà del 2 al 5 de juliol, adaptat a la fase de represa post-confinament
Surtdecasa Ebre
,
23/06/2020
Arts
'Hem sintetitzat el festival per mantenir l'essència" diu Xavier Miró, programador del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT, que impulsa Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, que ja té a punt el menú per a la que serà la seua cinquena edició. El certamen, especialitzat en el cinema on el paisatge té un protagonisme essencial en el desenvolupament de la trama argumental, se celebrarà del 2 al 5 de juliol, adaptat a la fase de represa post-confinament per la Covid-19. Així, una part de les projeccions es faran de forma virtual a través de la plataforma Festhome i les altres de forma presencial a l’aire lliure, a la plaça del Centre d’Art Lo Pati. De fet, mónFILMAT serà la primera activitat presencial que es fa a Lo Pati des de l’esclat de la pandèmia, tot i que el centre està obert des del passat 12 de juny. També serà una de les primeres ocasions de veure cinema de manera col·lectiva a les Terres de l’Ebre. Les projeccions presencials es faran totes a la plaça del Centre d’Art Lo Pati, amb l’aforament limitat i a les 22:00 hores. L’entrada és gratuïta. Pel que fa a les projeccions online a través de la plataforma Festhome s’hi accedirà a través d’un enllaç gratuït i s’establirà un horari limitat per a veure-les. Us hem fet una selecció d'allò que no us podeu perdre. Podeu consultar la programació completa en l'enllaç que hi ha al final del text.

1. 'Paradís pintat' (Catalunya, 2019-60’). Elisenda Trilla.
Film inaugural. Se centra en la figura i en la feina diària de la pallassa Pepa Plana per parlar de la recerca universal per trobar el nostre lloc en el món. Una recerca personal i no tant personal sobre el dret de poder anar on el cor et porti i, també, dels valors artístics del nostre paisatge, del nostre territori. Amb la presència d’Elisenda Trilla (director), Pepa Plana (protagonista) i Oriol Gracià (productor)
Dia i hora: dijous, 2 de juliol a les 22:00 hores.

2. 'Adoration' (Bèlgica-França, 2019-98’). Fabrice Du Welz.
Una road movie cap un món desconegut i, potser, cruel. Una fàbula sobre l'amor adolescent: boig, insconscient i intens, emmarcada en els boscos de les Ardenes. Premi especial del Jurat i premi a la millor fotografia en el Festival de Sitges.
Dia i hora: divendres, 3 de juliol a les 22:00 hores.

  • imatge de control 1per1

3. Cuando ellos se fueron (Equador, 2019-62’). Verónica Haro.
Brillant òpera prima en format documental que ens parla d'un petit poble d'Equador, Plazuela, on només hi viuen vuit dones velles. Poc a poc, tothom ha anat marxat del poble, però aquestes dones, amb el seu dia a dia, les seues cançons i rutines el mantenen viu. L’autora parteix d'allò local per a parlar-nos d'allò universal: el cicle de la vida, el record, la pertinença. Premi millor llargmetratge documental en el Festival Kunturñawi 2019.
Dia i hora: dissabte, 4 de juliol a les 22:00 hores.

4. 'La innocencia' (Espanya, 2019-92’). Lucía Alemany.
Film de cloenda. Un dels debuts en la direcció més prometedors del recent cinema espanyol. La inocencia és el retrat d’una generació, d’un temps i d’un espai, i en aquesta triangulació resideix la seva força. Film carregat de naturalitat i de veritat gràcies a les interpretacions de professionals i no professionals per a una història en què, molts i moltes, ens hi veurem reflectits. Premi Gaudí millor actiu secundària per a Laia Marull.
Dia i hora: diumenge, 5 de juliol a les 22:00 hores

Fotograma 'Adoration'

Entre les pel·lícules que es podran veure des de casa per streaming destaquen:

1. 'Niños somos todos' (Catalunya, 2019-95’). Sergio Cameron.
Aquest documental és el testimoni gràfic de l’estada que el músic -provocador i crític- Niño de Elche va fer a Bolívia. Un viatge iniciàtic d’aproximació respectuosa cap a una altra cultura. La música, la quotidianitat, els sons, la gastronomia... ens parlen de l’altre, però alhora ens permet qüestionar-nos a nosaltres mateixos. Un cant a la comprensió i al criticisme.
Dia i hora: Divendres, 3 de juliol de d’11:00 a 20:00 hores.

2. 'Monos' (Colòmbia, 2019-102’). Alejandro Landes.
‘Un viatge salvatge i hipnòtic a través de la selva’, així descriu Monos el seu director. Es tracta de la pel·lícula impactant i dura de mónFILMAT 2020. Una obra fascinant, apassionada, en què l’horror i la bellesa es donen de la mà de forma magistral. Un film sobre l’adolescència que també vol ser un tractat sobre la supervivència. Premi Especial de Jurat en el Festival de Sundance. 
Dia i hora: Dissabte, 4 de juliol de d’11:00 a 20:00 hores.

3. 'El huevo del dinosaurio' (Mongòlia, 2019-100’). Wang Quan’an.
Un film difícil d’etiquetar. Pot ser una investigació policial, un drama íntim o una lliçó sobre el cicle de la vida. Mongòlia i la seva aclaparadora i bella estepa és un personatge més. La nova pel·lícula del director de l’aclamada La Boda de Tuya té aires de western i fou rodada sense guió, en un intent d’enregistrar l’ancestral estil de vida mongol, tot plegat amb moltes dosis d’emoció. Espiga d’Or a la millor pel·lícula i millor fotografia en el Festival de Valladolid-Seminci.
Dia i hora: Dissabte, 4 de juliol de d’11:00 a 20:00 hores.

4. 'Los lobos' (Mèxic, 2019-95’). Samuel Kishi.
Una mare amb els seus dos fills emigra de Mèxic als EEUU en busca d’una vida millor. Per anar a treballar els deixa sols a l’apartament on viuen, un barri de l’extrarradi on passen les hores avorrits, fent volar la imaginació, veient la vida per una finestra i esperant el desitjat dia de poder anar a Disneyland. Emotiva, realista, sensible i amb tocs autobiogràfics. Gran Premi de la Secció Generation Kplus del Festival de Berlín.
Dia i hora: Diumenge, 5 de juliol de d’11:00 a 20:00 hores.

5. 'Lo que arde' (Espanya, 2019-89’). Oliver Laxe.
El seu director ens deixà hipnotitzats/des amb ‘Mimosas’ i de ben segur que ho tornarà a fer amb aquesta proposta carregada de bellesa. Una immersió en el paisatge rural de Galícia per a parlar-nos de la història del retorn d’un piròman a casa, amb la seua mare, la seua gossa i tres vaques. Realitat i ficció es confonen en aquest film que vol ser un homenatge a una estils de vida en vies d’extinció. 
Dia i hora: Diumenge, 5 de juliol de d’11:00 a 20:00 hores.

 

Més informació: 

Web Lo Pati

A

També et pot interessar