Videojocs fets a casa nostra

El tortosí Marc Borràs ha participat en la creació d’un videojoc d’aventures
Surtdecasa Ebre
,
13/03/2012
Arts
  • imatge de control 1per1
Marc Borràs és estudiant del Màster en Animació, Art Digital i Videojocs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i, juntament amb el seus companys Ibai Jurado, Isaac Molero, Verónica Llinares i Pedro Fuentes, han creat Aztlan: Rise of the Shaman, un joc trepidant de plataformes 2D amb gràfics en 3D ambientat en la mitologia asteca.
 
Els seus creadors assumeixen que van començar a interessar-se pels videojocs quan eren adolescents. “Des que anava a l'institut vaig començar a interessar-me. No només volia jugar a jocs, sinó saber com es feien. Per això em comprava revistes com Micromania Hobby Consolas o Edge”, diu Pedro Fuentes. Ibai Jurado comparteix aquesta inquietut per saber com es feien els jocs. “Des de sempre he tingut la curiositat de saber com es fan les coses i, en els videojocs, molt més”, diu. Marc Borràs també reconeix que des de molt petit demanava consoles als reis mags. “Videoconsola que sortia al mercat, videoconsola que tenia a les meues mans”, explica.
 
Pel que fa al joc Aztlan: Rise of the Shaman , Borràs explica que les influències han estat la pel·lícula d'Indiana Jones i el Temple Maleït. I de jocs, el Pitfall, unes plataformes 2D del 1982 i el mític Donkey Kong Country de Super Nintendo del 1994, i la seua respectiva versió per a Wii Donkey Kong Country Returns.
 
Pedro Fuentes explica que el sector dels videojocs cada cop guanya més terreny a Espanya. “És una llàstima que el nostre govern no doni ajudes al sector. Molts dels nostres docents que hi treballen ens van comentar que cal tenir paciència i perseverança per treballar”, diu. “Crec que en altres països com Anglaterra, Alemanya, Estats Units i Japó no és que sigui més fàcil, sinó que hi ha més empreses, i això és que hi ha més possibilitats”, explica Fuentes. ”Si comparem com afecta la crisi a la indústria del cinema o de la música, la indústria del videojoc genera més beneficis que el cinema i la música junts. Recentment, l'aparició de noves plataformes com les xarxes socials i els mòbils d'última generació han fet augmentar el nombre d'empreses dedicades al sector del videojoc. Això fa que hi hagi molta varietat de jocs al mercat i més demanda de gent preparada per treballar en la indústria del videojoc”, diu Borràs. El joc ja es pot descarregar completament gratis tant per PC com per Mac a http://aztlangame.wordpress.com/

A

També et pot interessar