BENVINGUT 2017! ritual de veles i barquets

02/01/2017

La nit de fi d'any, a casa, tenim el costum de fer el ritual de les veles. Després de sopar, escrivim en un paper tots els propòsits per l'any nou. Els comentem en família i aprofitem per fer una reflexió de lo que més i menys mos ha agradat, i d'allò que voldríem canviar o millorar.

Què necessitem?

  • Veles. Les que utilitzem són 100% de cera d'abella, el fum no és tòxic i queden unes formes més espectaculars que amb veles sintètiques. Les comprem a Arnes (poble per exel·lència de la mel) i és possible que també en trobeu al Perelló (també un poble referent).
  • Recipient. On enganxar-les i deixar-les cremar tota la nit.
  • Papers
  • Bolígraf

Després de menjar-mos els 12 grans de raïm, brindar, abraçar-mos.. encenem les veles! ho fem a sobre d'un recipient de fang, cadascú la seua, i el col·loquem damunt del llistat de propòsits. Deixem que les veles cremin fins consumir-se, necessitarem la cera desfeta per l'endemà poder seguir amb el ritual.

Lo dia 1 quan mos despertem pengem el llistat de propòsits en un lloc visible de casa, on el deixarem la resta de l'any per mantindre vives les intencions. També comentem la forma que ha deixat la cera de les veles al cremar-se, cada un expliquem què mos transmet. Agafem la cera i sortim a buscar un curs d'aigua! un barranc, un rierol, lo mar.. Este any mos hem decidit per la Caramella (Roquetes-Els Ports), un racó al que li tenim una estima especial.

Hem caminat fins a trobar un lloc que ens agradés per fer el ritual. Pel camí hem aprofitat per conèixer per què es congela i es fon l'aigua dels bassots. Hem saltat damunt del gel i l'hem trencat en mil trossets! i alguna relliscadeta... També hem entès la rossada que cobreix de blanc les vores del camí.

Sabeu fer papiroflexia? tranquiles! natros tampoc! però seguint vídeos com este és molt fàcil. Mireu quins barquets més xulos...

Fets los barquets, col·loquem un tros de cera de les veles dins de cada un i demanant un desig els soltem a l'aigua! fins que es desfan i desapareixen... I així tanquem un cicle i en comencem un altre. Amb 365 motius per somriure! i no deixar-ho de fer fins l'any que ve ;) 

L'aprenentatge ens fa ser millors

Feliç 2017 EBREFAMÍLIES!!

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.