,
04/01/2014
Jardineria

Flor de Nadal o Poisetia

Per començar amb el blog i en les dates que estem, parlarem de la Flor de Nadal, Flor de pasqua, Pascuero, Poisetia i també anomenada "Euphorbia pulcherrima".

És originària de Mèxic, té fulles (vermelles, roses, blanques) i la seva floració és groga, amb petites flors generalment totes masculina i una femenina que la seva càpsula conté 3 llavors. Només floreix quan té entre 8-9 hores de sol al dia, mentre que la resta necessita foscor.

Li agrada la lluminositat però no el sol directe. S’ha de regar quan comenci a notar la terra seca i tenir en compte que no li agraden els corrents d'aire  però si els ambients renovats havent d’airejar  l’habitació ja que la nostra Poisetia no tolera l'aire estancat.

Normalment ens comprem o ens regalen una Poisetia per Nadal; i quan comencen a caure-li les fulles la tirem pensant que aquesta està morint-se i … NO!!... res més lluny de la realitat!! La planta només resta dormida!! I és quan nosaltres li hem de tallar totes les tiges a uns 10cm de la base "cura que el làtex que segrega és tòxic" (Un consell: perquè no segregue el làtex podem cicatritzar-li la ferida  amb aigua calenta, la cendra d'un cigar, pols de carbó de llenya ...) i esperem fins a la primavera (maig aprox) regant poc, sense corrent d'aire, en una zona lluminosa però sense rebre el sol directe i a una temperatura no molt elevada 15/20 graus.

A la primavera veureu que la planta torna a fer moviment i llavors, quan comenci a rebrotar, hem d’augmentar  el reg i l’hem d’abonar (granulat o líquid, en l'aigua de reg),la nostra Poeisetia adormida  traurà branques… si són excessives podem tornar a podar i deixar 5 o 6  tiges només.

Sobre octubre-novembre per tal que ens torne a florir li hem de reduïr el reg i li hem de donar només 9 hores de sol al dia i la resta d’hores ha de quedar en foscor, com al seu país d’origen. A les nostres Terres l’hauríem de tenir a fosques de  les 17:00 a les 8:00 del dia següent tapant-les amb plàstic, en un lloc fosc ... veureu com  per Nadal la tindreu preciosa i florida.

Recordeu….la planta només està dormida.

””””” ja em contareu com us ha anat”””””

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Hola amics, sóc la Cinthia!Després de 25 anys voltant i treballant per aquestos mons de Déu, he tornat allí on m’han vist nèixer. D’arrels pageses, he continuat amb la tradició familiar; però especialitzant-me en lo món de la jardineria. Sóc Enginyer Tècnic Agrícola amb especialitat en hortofructicultura i jardineria i vull compartir els meus temes preferits!

27/02/2015
Bones amics, aquest mes parlarem de la processionària del pi, donat que aquest any la plaga d'aquest insecte està sent considerable a la nostra zona.
19/12/2014
Hola amics, aquest mes ens ha arribat el fred i ens posarem a la feina per entrar en calor.
27/10/2014
Bé nois i noies, ja han passat l'estiuet i les vacances, i ara toca posar-nos de nou amb el nostre jardí.
21/07/2014
Ja estem en ple estiu!! Ara el més important és regar bé les plantes perquè no es deshidratin ...
15/04/2014
Hola amics i amigues! Ara arriba el bon temps, la primavera, època de posar a punt la gespa. Quan tenim una gespa amb calbes, zones despoblades o groguenques, hi ha diverses opcions per millorar-la.
19/03/2014
Una dada curiosa és que en els anys 40 el 70 % de la població espanyola es dedicava a l'agricultura, mentre que l'any 2000 només el 7 %.
03/02/2014
Hola amics , ara per l'època en què estem és moment de preparar el nostre jardí o hort perquè quan arribi la primavera el tinguem perfecte .