,
03/02/2014
Jardineria

Una mica de tot

Hola amics , ara per l'època en què estem és moment de preparar el nostre jardí o hort perquè quan arribi la primavera el tinguem perfecte .

El més important és fer un abonat de fons , ja que durant aquests mesos fins que arribi el moment en què les plantes s'activen per l'augment d'hores de llum ( primavera ) , l'abonament aportat s'anirà descomponent i fent assimilable per la planta , perquè quan ella ho necessiti en un parell de mesos estigui disponible .

Ara també és moment de fer podes , però important : només podar fulles o branques mortes perquè no es propaguin malalties , aixi com podar també enfiladisses però mai les espècies que floreixin a l'hivern.

A l'hora de plantar hem de tenir en compte que a partir de gener és l'època idònia per plantar rosers i arbres fruiters al nostre jardí , igual que tots els bulbs que vulguem que ens floreixin a la primavera .

A aquells que els agradi tenir plantes aromàtiques també és bona època per a la sàlvia , farigola , orenga , julivert ... en general totes les plantes aromàtiques necessiten estar ubicades en un lloc assolejat i protegit del vent , amb bon drenatge perquè les arrels no s'entollin , a excepció de la mentha que li encanten els llocs humits ( cura que és una planta invasora , en test no tindrem problemes però si la plantem a terra en un parell d'anys pot triplicar la seva extensió ) .

Si tenim un hort podem plantar gairebé totes les hortalisses la part soterrada és la que aprofitem , com alls , pastanagues , porros , cebes , raves ... els enciams i julivert es poden plantar durant tot l'any .

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Hola amics, sóc la Cinthia!Després de 25 anys voltant i treballant per aquestos mons de Déu, he tornat allí on m’han vist nèixer. D’arrels pageses, he continuat amb la tradició familiar; però especialitzant-me en lo món de la jardineria. Sóc Enginyer Tècnic Agrícola amb especialitat en hortofructicultura i jardineria i vull compartir els meus temes preferits!

27/02/2015
Bones amics, aquest mes parlarem de la processionària del pi, donat que aquest any la plaga d'aquest insecte està sent considerable a la nostra zona.
19/12/2014
Hola amics, aquest mes ens ha arribat el fred i ens posarem a la feina per entrar en calor.
27/10/2014
Bé nois i noies, ja han passat l'estiuet i les vacances, i ara toca posar-nos de nou amb el nostre jardí.
21/07/2014
Ja estem en ple estiu!! Ara el més important és regar bé les plantes perquè no es deshidratin ...
15/04/2014
Hola amics i amigues! Ara arriba el bon temps, la primavera, època de posar a punt la gespa. Quan tenim una gespa amb calbes, zones despoblades o groguenques, hi ha diverses opcions per millorar-la.
19/03/2014
Una dada curiosa és que en els anys 40 el 70 % de la població espanyola es dedicava a l'agricultura, mentre que l'any 2000 només el 7 %.
03/02/2014
Hola amics , ara per l'època en què estem és moment de preparar el nostre jardí o hort perquè quan arribi la primavera el tinguem perfecte .