,
27/10/2014
Jardineria
Bulbs

Primeres tasques de tardor

Bé nois i noies, ja han passat l'estiuet i les vacances, i ara toca posar-nos de nou amb el nostre jardí. No ens queden deures pendents, però per entrar en calor aquest mes començarem per lo fàcil i deixarem allò que ens portarà més treball per al proper mes.

Una de les tasques que podem fer seria treure del terra tots els bulbs que van florir a l'estiu (el que farem serà conservar la part aèria, que un cop s'assequi tallarem i podem guardar-los embolicats en paper de diari durant l’hivern). Aprofitant l'esforç, podem plantar els bulbs que floriran a la primavera, com poden ser: narcisos, jacints, tulipes, ranuncles, anèmones ...

bulbs

Ja que estem amb els bulbs, aquells que estiguin tot l'any verds, com poden ser la clivia, agapanthus... és hora de separar els bulbs que s'hagin multiplicat i de plantar-los per separat.

També les plantes aromàtiques que van florir a l'estiu (lavanda, sàlvia...) les podem retallar prop de terra, igual que les arbustives de flor com la “lantana” que coneixem com la “bandera”.

A tots els nostres arbusts, bulbs, rosers, arbres més sensibles al fred, és recomanable fer-los una aportació de matèria orgànica, ja siguin fems (de cavall és genial per a la jardineria), compost, humus i, fins i tot, cobrir-los amb fulles; així protegim les arrels del fred, aportem nutrients i els hi proporcionem humitat.

Com que aquest mes és perfecte per sortir a passejar pels boscos i zones arbrades, us recomano fer els deures i recollir llavors d'aquells arbustos que més us agradin, que els podem plantar a la primavera.

Per acabar, aquestes temperatures elevades juntament amb la humitat afavoreixen l'aparició de fongs. Si no coneixes la teva gespa o, al contrari, ja saps que és propensa a ser atacada per algun fong en concret, pots fer-li un tractament preventiu o, simplement, vigilar durant aquest mes per si apareix algun intrús fer el tractament immediatament.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Hola amics, sóc la Cinthia!Després de 25 anys voltant i treballant per aquestos mons de Déu, he tornat allí on m’han vist nèixer. D’arrels pageses, he continuat amb la tradició familiar; però especialitzant-me en lo món de la jardineria. Sóc Enginyer Tècnic Agrícola amb especialitat en hortofructicultura i jardineria i vull compartir els meus temes preferits!

27/02/2015
Bones amics, aquest mes parlarem de la processionària del pi, donat que aquest any la plaga d'aquest insecte està sent considerable a la nostra zona.
19/12/2014
Hola amics, aquest mes ens ha arribat el fred i ens posarem a la feina per entrar en calor.
27/10/2014
Bé nois i noies, ja han passat l'estiuet i les vacances, i ara toca posar-nos de nou amb el nostre jardí.
21/07/2014
Ja estem en ple estiu!! Ara el més important és regar bé les plantes perquè no es deshidratin ...
15/04/2014
Hola amics i amigues! Ara arriba el bon temps, la primavera, època de posar a punt la gespa. Quan tenim una gespa amb calbes, zones despoblades o groguenques, hi ha diverses opcions per millorar-la.
19/03/2014
Una dada curiosa és que en els anys 40 el 70 % de la població espanyola es dedicava a l'agricultura, mentre que l'any 2000 només el 7 %.
03/02/2014
Hola amics , ara per l'època en què estem és moment de preparar el nostre jardí o hort perquè quan arribi la primavera el tinguem perfecte .