9 anys sortint de casa

23/10/2019
Descobrint la Setmana Medieval de Montblanc

Des de fa temps, quan volem saber qualsevol cosa - ja sigui una adreça, una notícia, una recepta o el nom d'una pel·lícula - ho anem a buscar a internet. Què lluny queden les enciclopèdies, les pàgines grogues, les hemeroteques i els retalls de diari! I això precisament és el que avui he fet, dia en què Surtdecasa celebra 9 anys de vida, per fer una mica de flashback: posar Surtdecasa a Google (el gran i totpoderós cercador). 

I uff, la veritat és que, amb el resultat de notícies i imatges que han aparegut al llistat, m'ha envaït una barreja d'emoció, sorpresa, melanconia, orgull i temor. Perquè, amb 9 anys, el cert és que han passat moltes coses. Persones que han arribat i que han marxat - i algunes que, després de marxar, fins i tot han tornat -; projectes plens d'il·lusió que han funcionat i altres que s'han quedat pel camí; reptes que ens han ensenyat i ens han fet créixer; decisions molts cops difícils de prendre - algunes encertades i altres no tant - que ens han fet avançar i madurar com a projecte i com a persones. Promeses que no han arribat, sorpreses que ens han motivat i, sobretot, coneixences que ens han ensenyat. 

Durant 9 anys, Surtdecasa s'ha fet gran i nosaltres també. Alguns hem tingut fills, d'altres han fet la volta al món, hem crescut com a professionals i com a persones, sempre acompanyats d'aquells fidels que hi són des del primer dia (i que tant us hem d'agrair) i de tots aquells que, durant aquest temps, s'han anat sumant al projecte. Un projecte que, des del primer dia, ha cregut en una manera de treballar i d'avançar. Que s'haurà equivocat més d'una vegada, però que ha après de tot i cadascun dels seus errors. Amb el clar objectiu de posar en valor la cultura que ens fa millors com a societat, aquella que ens ajuda a créixer, a compartir, a pensar i a disfrutar de les coses bones que té la vida. 

Seguim creient en Surtdecasa. Potser més que mai. Amb nous reptes, nous horitzons, canvis que segur que vindran i oportunitats que esperem saber aprofitar. Seguirem animant-vos a sortir de casa perquè estem convençuts - i 9 anys ho demostren - que és el millor consell per ser feliç. 

Neus Barberà
Membre de Surtdecasa SCCL