Som cultura, som Surtdecasa

23/10/2016
Moments previs a la festa, amb el cartell en primer pla

Just enguany, la festa ha caigut en el mateix 23 d'octubre que, fa sis anys, ens presentàvem en públic (en aquella ocasió, al Centre del Comerç de Tortosa, ho recordeu?) Com sempre, ens hem despertat patint pel temps - plourà, no plourà? Ho haurem de suspendre? - i nerviosos per si la invitació a la festa hauria animat a la gent a venir (mai ho saps fins que no t'hi trobes!)

Enguany, Santa Bàrbara era el lloc escollit i la Masada de l'Alto, l'espai - per a molts desconegut - que ha emmarcat la sisena edició d'una festa que - tot i ser petita, recollida, familiar - significa molt per a l'equip de Surtdecasa. Aquí vam gravar els primers espots d'un projecte que ens il·lusionava, que no sabríem com aniria, que ha anat evolucionant, creixent i madurant en tot aquest temps. Qui ens hagués dit que, sis anys després, hi tornaríem tan ben acompanyats!  

 

De projectes artístics que ens tenen enamorats, de productes amb personalitat i ànima, de persones amb qui compartim la manera de viure i veure el territori. Un matí per trobar-nos, per conèixer-nos, per descobrir-nos. Perquè, al cap i a la fi, la cultura és precisament això: viure, sentir, compartir. 


Foto: Fabio Vega

Cervesa, música, contacontes, converses, abraçades i somriures. "Ja fa 6 anys!", "Un plaer conèixer-vos", "Gràcies a Surtdecasa, no parem d'anar amunt i avall". Un diumenge que sempre passa massa ràpid. Que no tens temps de ser conscient del que, precisament, estàs celebrant. Perquè potser encara no t'ho acabes de creure. Perquè potser encara sents que hi ha molta feina a fer. 

 
Foto: David Montserrat

Sigui com sigui, una nova festa de Surtdecasa ha passat. I ha sortit el sol. Fins i tot ha fet calor! I ha vingut molta més gent de la que ens esperàvem. Familiars, coneguts, amics, amics d'amics i gent que no coneixíem. Petits, grans i companys que sempre estan allí. "Surtdecasa és una gran família", sempre diem. I realment, en dies com avui, te n'adones que és així. Una gran família que, cadascú a la seva manera, està fent crèixer una terra; està creient en un futur; està estimant una manera de ser. 

Infinites gràcies per acompanyar-nos en un dia com avui! 

Som cultura, som Surtdecasa! ;)