Sant Gregori done força als rondadors!

09/05/2016
Sant Gregori

Alguns ja sabreu la història de Gregori Surtdecasa. Sis anys, ni més ni menys, que va començar a formar part de les nostres vides. Coincidències, casualitats d'aquelles que - tot i que no cregues massa en estes coses - te fan pensar que tot passa per alguna cosa. Són senyals!, que dirien alguns. 

La realitat és que, tot i no ser massa de missa, que diguem, Sant Gregori sempre ha estat molt lligat a Surtdecasa. I, en la tonteria, s'ha convertit - o més aviat, l'hem convertit - en lo sant més rondador dels que existixen. És qui vetlla per a que sortir de casa sigue cada dia possible. Per a que sempre sapiguem què podem fer i tinguem, encara més, sempre ganes de trobar-nos amb gent, compartir converses, descobrir propostes i viure experiències. 

Avui és Sant Gregori. I, potser perquè és dilluns i, a més, un dilluns gris i plujós, ens hem posat una mica nostàlgics. O més que nostàlgics, emocionats. De veure com aquella anècdota de posar-li Gregori a un personatge imaginari de facebook que anava informant de les coses a fer a les Terres de l'Ebre, a dia d'avui tingue tants seguidors, tants germans i tants devots. De la festa, de la cultura, del patrimoni, de les ganes de viure i conèixer. 

No som de missa, ja ho hem dit, però sí que està clar que Surtdecasa s'ha convertit en la nostra religió. Visca Sant Gregori! 

 

*L'estampeta il·lustrativa és obra de Josep Sabaté. Rondador ebrenc de referència, tot i haver perdut pistonada últimament... ;)