,
24/02/2015
El nostre temps
Vinyetes publicades a la revista El Nostre Temps

De tires còmiques i vinyetes

A la Llar Residència Amposta creiem que un dels objectius que ha de perseguir un servei com el nostre és que els usuaris mantinguin alguna via de comunicació amb la comunitat, tant com a col·lectiu com a escala personal. Volem que l'estada a una residència no comporti un aïllament social, sinó tot el contrari. Per això és important que els residents puguin explicar coses gracioses (perquè en tenen moltes per contar), però també que mantinguin un ull en l'actualitat, tant en l'àmbit local com internacional, ja que és indispensable per a una adequada integració socio-comunitària. Tothom hauria de poder tindre una opinió sobre el que passa al seu voltant i poder-la expressar lliurement, especialment si pertanys a un col·lectiu que únicament està en el punt de mira dels mitjans de comunicació quan hi ha alguna notícia sensacionalista amb la qual omplir titulars i que en reforça la visió estigmatitzadora que en té gran part de la societat (cosa que tergiversa la realitat). Amb aquestes idees en ment i aprofitant les possibilitats que ens atorgava la publicació de l'extinta revista El Nostre Temps, reconvertida en l'actualitat en el blog que porta el mateix nom, un dels apartats que va acabar aflorant va estar la creació regular de tires i vinyetes (còmiques o no). A vegades escenifiquen algun acudit més o menys conegut; d'altres els poden servir per opinar sobre la seva pròpia situació o per fer crítica social.





La creació de cada una d'aquestes obres comença amb una posada en comú de temàtiques, acudits o anècdotes sobre les quals es discuteix com representar-les al paper. En alguna ocasió la inspiració està del nostre costat i el procés resulta ser força ràpid, però d'altres ens acaba donant algun mal de cap i costa donar-li forma. Per altra banda, tenim la sort de gaudir amb la col·laboració de Sergio Roda, un artista que viu amb nosaltres des de fa ja un temps i que, tot i que el dibuix de còmic s'aparta radicalment de la seva disciplina (la pintura a l'oli) sempre s'esforça per donar vida a les idees dels seus companys i companyes.

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog està gestionat pel propi personal de la Llar Residència i les seves entrades són obra dels usuaris, donant-los així l’oportunitat d’utilitzar-ho com una eina integradora i de comunicació amb la comunitat.

19/01/2017
Aquest és un recull d'articles escrits per un usuari de la Llar Residència Amposta, en Javier Jornet Jornet.
24/02/2015
A la Llar Residència Amposta creiem que un dels objectius que ha
24/11/2014
Durant el mes de maig, en una de les entrades al blog