,
24/11/2014
El nostre temps
L'Institut Ramón Berenguer IV i la Llar Residència Amposta

Torna l'APS amb la Barcelona World Race

Durant el mes de maig, en una de les entrades al blog "El nostre temps", us vam estar parlant de la col·laboració que vam dur a terme amb l'Institut Ramón Berenguer IV d'Amposta, en motiu de la posada en marxa del programa pilot d'Aprenentatge Servei que, en el marc de l'assignatura homònima, posaven en pràctica els alumnes d'ESO d'aquest institut monitoritzant diverses activitats per als usuaris de la nostra Llar.

L'aprenentatge servei (en endavant APS), es defineix com una activitat complexa que integra el servei a la comunitat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors (definició que podem trobar al lloc web www.aprenentatgeservei.org, juntament amb més informació). En definitiva, es tracta d'un projecte educatiu mitjançant el qual els alumnes treballen el currículum de l'assignatura al temps que duen a terme un servei social.

Pel que respecta al col·lectiu de persones amb TMS (trastorns mentals severs), si bé també s'hi treballa l'estimulació cognitiva, és important destacar que aquest programa permet l'apropament dels estudiants a un entorn estigmatitzat com és el nostre. Així, al mateix temps, podem trencar amb els mites que omplen l'imaginari de les persones alienes al món de les malalties mentals.

Tornant al programa que ens ocupa, hem de dir que la versió pilot va superar sobradament les nostres expectatives i des de l'institut han tornat a comptar amb nosaltres per a què hi col·laborem (així com amb altres serveis del sector de l'àmbit social). En aquesta ocasió, el taller és temàtic i tindrà com a teló de fons la Barcelona World Race. S'ha programat la seva durada fins al mes de maig i serà dut a terme per dos grups diferents d'alumnes.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Aquest blog està gestionat pel propi personal de la Llar Residència i les seves entrades són obra dels usuaris, donant-los així l’oportunitat d’utilitzar-ho com una eina integradora i de comunicació amb la comunitat.

19/01/2017
Aquest és un recull d'articles escrits per un usuari de la Llar Residència Amposta, en Javier Jornet Jornet.
24/02/2015
A la Llar Residència Amposta creiem que un dels objectius que ha
24/11/2014
Durant el mes de maig, en una de les entrades al blog