,
20/05/2014
Música i crítica social

Déu va fer pobres i rics

Pressionat pel meu banc i per tal de poder-me acollir a un crèdit per pagar la casa, tinc un misserable pla de pensions, en el que després de 15 anys he arribat a acumular prop de 1700 eurets. Res important... Avui en dia amb això no pagues ni els interessos acumulats pel que et deu l’Administració. És fastigós que la mateixa Administració que et deu diners permeti que sigues embargat o que et tallen la llum, l’aigua o el telèfon...

Res important... M’he acostumat a conviure amb aquesta estafa que en diuen crisi... El que més em fot és haver de sentir parlar per la tele d’un món paral.lel en el que també hi ha plans de pensions de 20 milions d’euros. I no a Suïssa sinó en aquest mateix nostre país que tolera impassible la tragèdia de milers de treballadors com jo. Em fot també que la majoria de la nostra classe política desvie de comú acord l’atenció envers temes com el debat sobiranista on per a uns tot és culpa de Madrid i per als altres el problema és Catalunya, mentre una societat cada vegada més empobrida va assistint impotent al seu espoli premeditat i consentit.

Res important.. Poso igualment la tele i només veig i escolto paraules que intenten amagar-nos tot això que estan fent amb natros... Tal com afirmava plena de ràbia i raò aquella dona que lluitava per no perdre la seua casa: “se’ns pixen a sobre i la tele diu que plou”.

Una altra història de pobres i rics en la que treballar és la manera més desaconsellable per aconseguir allò que sempre se’n ha dit popularment ‘guanyar-se la vida’.

Déu va fer pobres i rics

quan este món va crear.

A mi em va fer dels primers

i ara em toca treballar.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...