,
28/09/2017
Música i crítica social
A l'endemà, aquest sol tornarà a sortir i ho farà per a tots els ciutadans.

Catalunya és una realitat, no un problema

El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat. Una realitat que necessita ser acceptada i, si cal, transformada amb mesures polítiques; i la política és precisament l’art de dialogar, motiu pel qual els ciutadans elegim i paguem als nostres representants a les institucions.

Per això, per la manca d’aquest diàleg, el pròxim 1 d’octubre no serà un dia bo per quedar-se a casa; perquè el que està sobre la taula no és el sí o no a la independència de Catalunya sinó els valors de la convivència democràtica en el més profund del seu significat. Amb o sense referèndum, és un dia per posar el somriure i la paraula davant les privacions de llibertat per causes polítiques, les amenaces o els insults i desqualificacions pel sol fet d’opinar, vinguen d’on vinguen.

El 2 d’octubre, el dia després, amb seguretat tornarà a sortir el sol i ho farà per a tots els ciutadans amb independència de les seues idees. Passe el que passe, Catalunya continuarà sent un país on tothom hi conviurem i que haurà de fonamentar la seua llibertat en el respecte per totes les persones que treballen per un món millor i una altra manera de viure. Cal sembrar i cultivar aquest respecte per aconseguir teixir una societat capaç de créixer amb cultura i amb tendresa, un terme que encara no apareix als vocabularis de la política però que acabarà imposant-se, perquè aquesta serà el motor del món.

Sembrem i cultivem natros aquest respecte perquè difícilment ho faran aquells que criden “a por ellos” als policies que es desplacen a Catalunya ni tampoc aquells que han tractat de feixista a una persona com Joan Manuel Serrat. Fem-ho natros i, si pot ser, des d’avui mateix. De moment sortim amb l’avantatge de que som una majoria immensa.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...