,
15/03/2016
Música i crítica social
Concert al bar Almirall

DESCRIMINALITZANT LA MÚSICA

A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base. Acabo de saber que el seu ajuntament ha decidit que programar música en directe als bars ja és una activitat absolutament legal i lliure de barreres burocràtiques i pressions policials, condicionada només a no molestar el descans dels veïns. Qualsevol bar, cafeteria o restaurant que ho desitge podrà oferir concerts de música viva, sense temor a caure en una activitat potencialment delictiva.

La mesura no acaba aquí: els locals que no puguen garantir la insonorització podran acollir-se a una línia d’ajuts per aïllar acústicament el local o instal•lar-hi limitadors de so. Tal com es venia demanant des de fa ja massa anys, es tracta de reconèixer els valors socials i culturals de programar música en directe i de que l’Ajuntament esdevingue un aliat i no un enemic de qui ho fa.

Sempre he pensat que la situació de la música en viu a Catalunya era injusta. Es criminalitzava la programació quan en realitat el que calia era donar ajuts a locals que estaven fent una tasca que no feia l'administració: promoure espais per oferir música a l'abast de tothom. Em pregunto quants músics no hem començat la nostra trajectòria tocant o cantant als bars...

Per descomptat, el dret del descans veïnal ha d'estar garantit.

Felicitats i gràcies, Barcelona!!! M’agradaria que aquesta iniciativa fos exemple per a altres administracions públiques i un punt de partida per normalitzar el meu país.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...