,
30/08/2011
Xina

Xineta de nou

Fa una setmana, encara estava tancant maletes intentant no deixar-me res important. Sempre t’acabes deixant algo, diuen, i la sensació de no tenir-ho tot, t’acompanya durant tot lo viatge. Fins que arribes al destí, i t’adones que potser lo que et deixaves no era lo suficientment material per a posar-ho a la maleta.

       Fa una setmana, encara no sabia que al arribar me trobaria utilitzant lo paraigües cada dia, i posant l’aire condicionat mentre dormo. Plou tempestuosament a intervals indeterminats, i fa calor d’aquella desagradable i enganxifosa. Potser per això, m’he tallat lo pèl i m’he comprat una nevera més gran.

       Ja ha passat una setmana, i ja he tornat de veritat. He fet durar lo jetlag una mica més de lo necessari, i molt pronte començarà la rutina. Molts estudiants nous me saluden i me pregunten si també acabo d’arribar. Dic un no, tímidament, i no m’atrevixo a dir que ja és lo meu cinquè any. Als que els ho dic, immediatament me responen preguntant: “Tan bé s’hi està?”. Suposo que sí, contesto.

      En una setmana, ja he tingut temps de posar-me una mica nerviosa caminant pel carrer, de sentir sorolls i olors que ja havia oblidat, de barallar-me per algun intent de “colar-me” alguna cosa, de burlar la censura per entrar al Facebook, i de recordar la quantitat de gent que viu en un sol país.

       En una setmana, però, també he tingut temps de retrobar-me en la gent que hi vaig deixar, de descobrir que les coses encara són barates, d’anar al banc un diumenge a les tres de la tarda, de fer-me un massatge als cecs, i d’anar a fer gintònics d’un euro i mig.

 

       I passada la setmana, encara se sorprenen de lo morena que estic. Los asiàtics ho lamenten, i los occidentals ho envegen. L’estiu completíssim ja ha passat i ara ja me trobo de nou envoltada de gent que no parla català, menjant en palillos i enyorant les patates braves. I adaptant-me una altra vegada i per un temps, a la meua segona casa.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Núria Barberà (Roquetes, 1984) va viure més de 5 anys a la Xina estudiant, aprenent, formant-se i vivint immersa en un país llunyà i gran, molt gran. Després d'enriquir-se tant personalment com professional, va tornar a casa per a establir-se de nou a les Terres de l'Ebre. Ara és emprenedora, i tira endavant una empresa dedicada a les relacions entre la Xina i Catalunya. Voleu saber-ne més? Seguiu-la!

28/10/2020
Lo passat 17 de març vaig escriure un article on parlava dels m
17/03/2020
A mi m'hauria agradat no haver d'escriure aquest article.
25/02/2020
S'està dient i escrivint molt sobre el tema, i segurament aportaré ben poca cosa a través d'este article, però em sento una mica "obligada" a parlar-ne, per la relació evident que fa temps que tinc amb la Xina.
05/06/2019
'Xina Fast Forward' (Editorial: Ara Llibres) és un títol explícit per ell mateix.
04/10/2018
“Lo xinès és l'idioma del futur”; “Tu que saps xinès, segur que trobes una bona faena de seguida”; “Amb l'anglès i el xinès, se't rifaran”; “quina sort has fet, estudiant este idioma”.
17/05/2018
De Cuba en sabia molt poca cosa. A vegades, és millor anar a un lloc sabent-ne menys, i així estar més obert a noves sensacions i nous impactes. Sense expectatives tot et sorprèn més.
24/11/2017
Saps que estàs dins d'un món d'homes quan entres a una reunió i tots són homes menys tu. Quan has hagut de pensar si posar-te falda o millor pantalons.