,
03/04/2014
Vins

Discurs d'obertura

Hola a tots!

M'agradaria, abans de res, donar-vos les gràcies perquè, davant la quantitat ingent de bits d'informació que teniu al vostre abast ara mateix, us heu entretingut a entrar en aquest blog i descobrir el que s'hi amaga.

Entendreu que resulti molt difícil definir un blog al primer post... Potser encara no sóc capaç de dir-vos què hi trobareu, però sí que us puc dir el que no hi trobareu: això no és un blog de referències: n'hi ha molts i de molt bons! Fer-vos la llista de la compra no entra al meu terreny... El meu lema és que el bon vi és el vi que t'agrada, i jo -pobra de mi- no puc saber quin vi us agrada més que vosaltres mateixos.

També és cert que avui en dia podem trobar una infinitat de vins al mercat, i descobrir quins t'agraden dins l'extensa oferta pot resultar una tasca francament difícil. Precisament per este motiu, saber fixar-se en les diferències que hi ha entre els vins, i aprendre a què es deuen estes diferències (saber què podem esperar d'un vi en funció de com s'elabora, o d'on procedeix, o de quines varietats prové) potser pot ajudar força a l'hora de triar el vi que busquem.

Des d'este raconet de la xarxa intentaré explicar-vos coses que us permetin formar-vos el vostre propi criteri i que us ajudin a gaudir tant del vi que beveu com de tota l'apassionant cultura que des de fa segles -a casa nostra també- l'envolta.

Aquest blog neix amb la vocació de ser un refugi per a la vostra curiositat i, per tant, vull animar-vos des del minut zero (vaig un parell de minuts tard, no? Ja em perdonareu, els nervis de l'estrena...) a participar, criticar, preguntar i/o proposar tot allò que us vingui de gust. No tindria cap sentit que fos d'una altra manera.  

I fins aquí la presentació...
Comença l'aventura!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

A la meua família era tradició deixar provar el cava als xiquets lo dia del bateig: jo vaig fer bona cara. Me vaig criar a un celler, entre trulls, barriques, bombes i mangueres. D’adolescent despatxar vi a la bodega de casa ja no em semblava tan divertit en cap de setmana. Amb el temps he acabat fent del vi la meua professió. Per cert... Sóc la Mariona!

27/10/2015
Òbviament l’aroma és un factor importantíssim a l’hora d’avaluar la qualitat d’un vi.
22/06/2015
Tot sovint, quan comprem una ampolla de vi, ens trobem amb una contra-etiqueta farcida amb una llista interminable d’aromes –totes meravelloses- que ens descriuen la flaire del vi. Però què hi ha de cert en aquesta informació?
30/03/2015
Observar el color del vi ens pot donar molta informació al voltant de les seues propietats organolèptiques, així com del seu estat de conservació, la seua edat o el temps de vida que li queda per endavant.
04/02/2015
Els nostres cinc sentits –fruit de milers d’anys d’evolució- ens serveixen per a poder fer-nos una idea de l’entorn que ens envolta -fet gens menyspreable si tenim en compte que tots hem vingut a n’este món bàsicament a viure (o a sobreviure!)- .
30/12/2014
Segurament l’actual és una de les èpoques de l’any en que consumim més quantitat i més varietat de vi.
27/09/2014
Ara mateix, llegint esta entrada asseguts davant l’ordinador o la tauleta, amb un smart phone a la butxaca, la tele sonant de fons i el sopar descongelant-se al microones pot resultar una mica difícil pensar algun element de quotidianitat
21/08/2014
Si juguéssim al joc aquell que us ensenyo una fotografia i l’heu d’associar a una idea, en ensenyar-vos una ampolla de cava segur que la majoria de vosaltres l’associaríeu a una festa o a una celebració; a molts de vosaltres fins i tot us transpor