,
06/03/2014
Noves tecnologies

Fins l'any que ve Mobile World Congress

C’est finí el Mobiel World Congress que la setmana passada, del 24 al 27 de febrer, va tenir lloc a Barcelona. Repassarem el bo i no tan bo que ens ha portat:

 

Samsung Galaxy S5. Convenç el disseny sense oferir res excessivament nou. Samsung ha centrat les novetats en aspectes importants com la velocitat d’enfoc de la càmera, el mode d’estalvi de bateria o la pròpia durada d’aquesta.

 

Gear Fit. Comencem a parlar de wearables o portables. Una pulsera amb una pantalla corva que s’adapta al canell, bastant discret i en funcions directes com les aplicades a la monitorització de l’activitat física.

 

Nokia X. Una estratègia com a mínim interessant i intrigant la de Nokia X. Un telèfon econòmic (89/99€) amb sistema Android però una estètica d’aplicacions molt similar a Windows Phone, potser per a que els usuaris facin el salt al majors dispositius que ja porten este sistema operatiu i que la interfície i els serveis els siguen més familiars.

 

Nokia 220 i Firefox OS per 25 dòlars. Un smarthpone pensat per a països en vies de desenvolupament, amb salaris de màxim $100. És una autèntica democratització dels smartphones amb accés a internet i xarxes socials.

 

Grans marques en hores baixes. Sobretot per HTC, que ha passat de manera discreta pel MWC deixant la presentació del seu nou HTC One per un esdeveniment exclusiu este mes. Per la seua part, LG tampoc ha destacat, en part peque el G2 Mini no aporta res de nou i perquè el LG G Flex encara no ha demostrat perquè és millor tenint forma corva, al marge de la seva espectacular carcassa autorreparable.

 

Eduardo Taulet, CEO de Yoigo, va dir en el seu discurs que els serveis que utilitzen les seves xarxes deurien de pagar a les operadores, tornant al discurs d’una operadora que no que si la gent contracta tarifes de dades al mòvil és per utilitzar estos serveis. Un discurs desafortunat d’una operadora que no és o no vol ser conscient de que l’època de cobrar 20 cèntims per SMS i 30 cèntims per minut de trucada, ja han passat.

 

Els stands de fabricants xinesos van passar desapercebuts per no aportar res atractiu i, fins i tot, evidenciaven una mala organització.

Vos espero com cada dimarts a les 12.30h a l'espai Pantallasso Blau de La Punta del Diamant, a Ràdio Tortosa 103.3 FM o www.radiotortosa.cat

 


Per cosetes del dia a dia, podeu seguir-me a Twitter

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static