,
01/06/2014
Noves tecnologies

Trolls i virus

Trolldor. La llista negra de Twitter.

A internet hi ha molts trolls, i no em refereixo precisament els de la mítica raça antropomorfa del folclore escandinau. Si no a les persones que es dediquen a molestar als usuaris deixant missatges provocadors i irrellevants. També solen alterar el curs d’una conversa normal aconseguint que altres usuaris s’enfadin i es barallin entre ells. Comentaris als blogs, foros, xats i ara les xarxes socials (en concret Twitter) són un caldo de cultiu per als trolls. Ara arriba Trolldor un servei que permet denunciar usuaris per a que siguen agregats a una llista de trolls.

Com fer-ho? Entrem a la web i posem un nom d’usuari, inmediatament el sistema mostra si el compte ja ha estat marcat com a troll, de lo contrari permet denunciar-la. També dona estadístiques com l’antiguetat, retweets i seguidors, entre altres.

Sense registrar-nos només podem realitzar dos consultes al dia. Podem fer-ho de manera ràpida o entrar al web esporádicament. Per a que un usuari quede marcat com a troll ha de rebre un mínim de 3 denuncies de persones diferents. Per a denunciar un compte de Twitter s’han d’explicar bé els motius. Quan un usuari és inclòs a la llista, Trolldor li notifica per a que es disculpe i pugue ser esborrat de la mateixa.

 


 

Podem tenir virus a un Mac?

Ni PP ni PSOE, ni Messi ni Crisitano. L’etern debat és si necessita OS X un antivirus. La veritat és que les vulnerabilitats greus podencomptar-se amb els dits d’una mà i que la salut del nostre Mac depèn molt de l’ús que li donem. De totes formes, pot haver algún arxiu, per petit i poc potent que sigue, que pugue burlar les defenses del castell i colar-se. Per tant, mai està de més tenir un batalló d’emergència, una segona línia de defensa. Aquí entra en joc VirusTotal Mac.

Aquesta eina ve recolçada pel propi Google, que va adquirir-la fa un temps per a millorar la seva seguretat i prevenció de malware. L’aplicació és extremadament senzilla. La interfície simple necessita una mica més de treball, i per a saber si un arxiu és perillós només cal que l’arrastrem dins de la finestra principal de VirusTotal.

La descarrega és gratuïta i necessita estar connectat a internet per tal d’analitzar-ho, ja que es tracta d’un anitvirus online, però el procés és ràpid.


 

WWDC 2014 del 2 al 6 de juny

El dilluns 2 de juny comença esta Apple World Wide Developers Conference (Conferència Mundia de Desenvolupadors) i la keynote inaugural serà la de Tim Cook, el successor d’Steve Jobs, a les 10h, hora del Pacífic, a les 19h, hora espanyola. En AppleWeblog fa cobertura especial sobre l’esdeveniment i va informant en temps real de les novetats que es presenten. I s’esperen novetats. Moltes novetats.

Vos espero com cada dimarts a les 12.30 h. a l'espai Pantallasso Blau de La Punta del Diamant, a Ràdio Tortosa 103.3 FM o www.radiotortosa.cat


 

Per cosetes del dia a dia, podeu seguir-me a Twitter

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static