,
22/05/2014
Noves tecnologies

Google Chrome. Així, en general.

Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets:

Google Chrome

El millor si ja l’estem utilitzant al nostre PC / Mac. Chrome per a Android o iPad té una funció de sincronització que ens permetrà continuar las sessiones que iniciem a l’ordinador, compartir marcadors/favorits indistintament entre plataformes. A més, si entren a una pàgina que té versió mòbil i no ens agrada com es veu o com es navega, podem habilitar una funció que la mostrará com si fos en un ordinador tradicional. Disponible per a Android, iPad o Windows.

Dolphin Browser

Va ser un dels primers amb navegació per finestres. Un molt bon gestor de descarregues i funcionalitats extra como gests i comandament de veu, a més de moltes altres que podem trobar a la botiga d’aplicacions. La sincronització no és un problema, ja que amb Dolphin Connect permet fer-ho amb Chrome, Firefox y Safari. Dispnible per a Android y iPad.

Skyfire

No és dels millors en navegació, però té un punt a favor: permet visualitzar vídeos de manera senzilla en qualsevol plataforma sense utilitzar Flash. Així, com passa amb iPad o tablet Android, que no podem reproduir-ho, Skyfire ho farà, perquè els servidors fan la conversió a un format compatible. Disponible para iPad i Android, en este cas buscant cuidadosament per la xarxa.

Firefox

A pesar d’estar en una fase que semnla una beta en Android, ja que és algo complicat i una mica lent, s’espera que s’actualitze aviat. En Windows, en canvi, ja té suport per a la interfície Metro i és, probablement, el millor que podem utilitzar en tablets amb Windows 8 o superior. Disponible per a Android i Windows.

Internet Explorer

Permanentment situat a la fina línea que separa l’amor de l’odi, Internet Explorer està intentant redimir-se dels seus pecats en les últimes actaulitzacions. Ara és, juntament en Firefox, el millor navegador que podem utilitzar en tablets amb sistemes Windows.

¿Trobeu a faltar Safari, de Apple?

 


Project Naptha

Moltes vegades estem navegant i trobem una imatge que conté un text, ens agrada molt l’escrit però la foto és horrible. No el podem copiar i ens agradaria publicar-lo, enviar-lo per correu, fer un tweet… la vostra solució és Project Naptha. És una extensió per a Google Chrome que podem instal·lar entrant al web i fent click sobre el botó que així ho indica. Un cop fet, sempre que utilitzem aquest navegador, ens permetrà copiar el text que hi ha incrustat en una imatge i utilitzar-lo com a text. A més, també podrem:

  • Traduir del text sobre la mateixa imatge.
  • Si el text és molt gran i ocupa tota la imatge, amagant la fotografía, podrem esborrar-lo per veure-la clarament.
  • Seleccionar una part en concret i modificar aquell text.

 

One Tab: un “tot en un” de pestanyes

Quan estem navegant per internet i tenim moltes pestanyes obertes, perdem de vista alguns noms, no localitzem la que volem o podem acabar tancant una important. A més l’ordinador utilitza molta RAM per tal de mantenir-les obertes. One Tab és una extensió per a Chrome que, un cop instal·lada, ens posa un botó a la finestra. Fent click, agruparà totes les pestanyes obertes en una de sola que ens mostrarà un llistat amb els enllaços que teniem oberts per a que poguem recuperar-les quan vulguem. A més, els agrupa en cas de que hi hagi més d’un a una mateixa pàgina, i podem fer tantes pestanyes com vulguem. No importa si tanques el navegador o si reinicies l’ordinador, al iniciar Chrome, OneTab tornarà a mostrar la pestanya amb el llistat de d’enllaços que teniem preparat.

 

Vos espero com cada dimarts a les 12.30 h. a l'espai Pantallasso Blau de La Punta del Diamant, a Ràdio Tortosa 103.3 FM o www.radiotortosa.cat

 


Per cosetes del dia a dia, podeu seguir-me a Twitter

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static