,
04/02/2014
Noves tecnologies

Instagram: continguts, utilitats... i gatets

Abans de res, recordar l’Instawalk Domvs Templi - Tortosa del pròxim dissabte 15 de febrer.Programa i bases a la web d'Instagramers de l'Ebre.

 


Però qui són els Instagramers de l'Ebre?


Els #igersebre es defineixen com “un grup que neix per deixar volar la imaginació fotogràfica, aprofitant les possibilitats que ofereixen les Terres de l’Ebre, uns paisatges únics, que barregen i aglutinen grans arrossars, montanyes, estanys, canyissars, sols salins desertes platges arenoses i rocoses. [...] Volem donar a coneixer arreu del món aquest petit paradis que hi tenim al sud de Catalunya i animar a tothom a visitar-ne cada racó i gaudir de tots els seus encants visuals i gastronómics.”

 


Com crear un meetup?

Un meetup és una trobada de gent amb afinitats en un mateix territori. Pos bé, si volem organitzar una trobada ho podem fer a meetup.com o especificar si la volem d'instagramers.

Per exemple: Volem fer una trobada d’instagramers que los agrade cuinar. Pos mos registrem, creem el meetup, escollint un lloc i una data. Si hi ha usuaris registrats a la mateixa zona, rebran una notificació i sino, podem convidar a la gent que es registre i s’apunti.

 


Què trobarem a instagram?

Som novells, volem crear un compte d’instagram per a pujar fotos que fem. Fem-ho. Gràcies a la connexió amb Facebook i Twitter (si tenim un compte en aquestes xarxes) podem trobar gent per a seguir de forma ràpida, per lo que tindrem un Feed / TL / Inici de gent coneguda. Pero cal considerar que Instagram té un podi difícil de desbancar:

  1. Gent fent posados lluint "cuerpos danone"
  2. Gatets fent de tot i disfressats de tot.
  3. Menjar i gintònics.

Seguits molt de prop de postes de Sol.

 


El problema: la superhastaguització o superetiquetatge

La gent comet l’error de publicar moltes etiquetes a les fotos d’instagram, per tal d’arribar a més públic i, sovint, describint molt poc la imatge, caent en la massificació d’etiquetes.

Segur que aquest exemple us sona de veure-ho o perquè ho heu fet: Penjar una foto d’un plat de paella (estem al podi…) i posar “Mmmmmmmmmmmm!” i després un ristre d’etiquetes com #plat #menjar #casolà #forquilla #mama #familieta #vosestimo #bonsmoments #feliç #gana #paella #arròs #deltebre #diumenge #finde #vacances #solet #estiu #calor i al final posar #terresdelebre #igersebre #gastronomia.

Segurament, posant la mateixa foto i escribint "Una paella molt bona de la mama amb tota la familia. Vos estimo!" i amb les etiquetes #terresdelebre #igersebre #gastronomia, tindreu més públic que amb qualsevol de les anteriors.
 

Menys és més. Simplifiqueu conceptes i potenciareu el missatge.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static