,
11/03/2014
Noves tecnologies

iOS s'actualitza: 7.1 Apple arriba als cotxes

Apple ha fet una nova actualització de iOS que suposa la versió 7.1 del sistema operatiu dels dispositius mòbils, i que porta les següents novetats:

CarPlay

Probablement lo més important. Sabiem que sortiria i fins i tot haviem vist demostracions del seu funcionament. Ara ja està disponible per a tots els usuaris d’un dispositiu iOS, que ja poden connectar-se als Ferrari, Mercedes-Benz i Volvo preparats. CarPlay connecta les aplicacions de Telèfon, Música, Mapes i Missatges i es pot controlar amb Siri, la pantalla tàctil o els botons del cotxe.

No exent de crítiques, hi ha qui pensa que serà un perill per a la seguretat vial. És cert que està pensat per facilitar la interacció amb el telèfon sense tenir que parar-nos a actuar sobre ell. Però segons un article presentat per la CNN Money, no implica que ajudi a l’atenció del conductor sobre la carretera. Un recent estudi realiztat per la Universitat de Utah relaciona directament el fet de dictar missatges de text, usant la veu, amb un risc extensiu que pot doblar el temps de reacció d’un conductor.

 

Accesibilitat

Aquesta funció ara ens permet personalitzar alguns aspectes del sistema. Per exemple, l’opció de reduïr el moviment ara afecta a més aplicacions i la multitasca; el text en negreta i l’augment de contrast també són opcions més agresives, i podrem mostrar les formes dels botons.

 

Millores visuals

Una gran quantitat de canvis en la interfície del sistema, que preten donar consistència al disseny, millorar la llegibilitat o pulir l’atractiu del sistema. Per exemple, el ver de les icones de Telèfon i Missatges és més suau, la pantalla de rebre trucades i el teclat numèric també han estat redissenyats. El teclat del sistema també ha rebut alguns canvis: més contrast de les tecles amb el fons i lletra sensiblement més visible.

 

Altres novetats de iOS 7.1

Algunes no ens afecten, de moment:

  • iTunes Radio (no disponible a Espanya ni l’America llatina) ha afegit algunes funcions noves com comprar àlbums o subscriure’s a iTunes Match directament.
  • Siri té ara noves veus més naturals en idiomes com l’anglès o el xinès mandarí; i una nova forma d’ús: mentre mantenim premut el botó d’inici detectarà la veu, i al soltar-lo deixarà d’escoltar.
  • Les notificacions de trucades FaceTime s’esborren automàticament quan respons a una trucada des d’un altre dispositiu.
  • Soluciona un problema que en ocasions podia causar el bloqueig de la pantalla d’inici.
  • S’ha arreglat el globus que indica el número de missatges no llegits a Mail quan el número es major que 10.000.

 


Vos espero com cada dimarts a les 12.30h a l'espai Pantallasso Blau de La Punta del Diamant, a Ràdio Tortosa 103.3 FM o www.radiotortosa.cat

Per cosetes del dia a dia, podeu seguir-me a Twitter

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static