,
17/05/2013
Noves tecnologies

Lluita de Glasses

Google Glass

N’hem sentit a parlar, haviem vist imatges, però ara comencem a saber com funcionaran. Les Google Glass són unes ulleres que ens permeten comunicar-nos sense necessitat d’utilitzar les mans (per a sostenir un telèfon) i sense perdre el que tenim davant.

Com funcina? En un simple “Ok glass” el dispositiu ens escoltarà per a fer el que li demanem. Per exemple, si volem fer una fotografia hem de dir “take a picture”. Esperem que això estigue disponible en varios idiomes.

Això ens permetrà fer fotografies, gravar el que estem veient, compartir en directe el que tenim davant (Google Hangouts), dictar per a enviar un missatge (no sabem si el transcriu o l’envía en veu), buscar una ruta per arribar al nostre destí (Google Maps), demanar informació d'allà on estem o demanar la traducció a un altre idioma (en ensenya la pronunciació) via Google Translate o, per exemple, si estàs a l’aeroport per agafar un avió t’avisa del temps que et queda. Podeu veure un video on resumeix totes aquestes accions.

Encara no estan a la venta, de fet alguns blogs apunten a que s’han detectat errors de seguretat que s'estan arreglant, però s’ha especulat en un preu de venta de 1.500€ que, posat que un telèfon de gamma alta ya te’n costa 600, tampoc sembla tan car.

Si voleu rebre informació sobre quan estiguen disponibles, podeu registrar el vostre correu electrònic aquí.


 

Nokia es posa al día

S’acaba de presentar a Londres el nou terminal de Nokia: Lumia 925. A l'espera de veure característiques més detallades, unboxings i proves reals amb el telèfon, sabem el següent:

  • Estarà disponible en 3 colors: negre, blanc i gris metal·litzat.
  • Tindrà una pantalla de 4,5 pulgades en display OLED, resolució de1280×768, especialment optimitzada per a ser vista des de tots els angles i sobretot en condicions d’alta luminositat en exteriors.
  • La càmara és de 8,7 mpx amb PureView, que ens dona una varietat d’efectes visuals.
  • Sistema de recàrrega inalàmbrica (com als Lumia 920 i 820)
  • Movistar i Vodafone anuncien disponibilitat a partir de finals de juny, per 469€.

 

 

Sugar! Oh, honey honey!

Queda alguna cosa que no se pugue fer un iPhone? Algo queda.

Ara els diabètics, o natros mateixos, podem controlar el nostre nivell de sucre gràcies a una aplicació de IBGStar, que acopla al connector del telèfon (no disponible en connexió Lightning d'iPhone5) un dispositiu d'on surt, com si fos una navalleta suïssa, una punxa per fer el test punxant-nos al dit.

Gràcies a l’aplicació Diabetes Manager App, podem tenir un control dels nostres nivells de sucre i tota una estadística detallada.

 

Escanejar des de l'iPad

És com un cilindre on conectem l’iPad (tipo en una base Dock) i per una ranura que hi ha sota passem el paper que volem escanejar i el tindrem guardat al dispositiu, llest per a compartir en xarxes, enviar per correu electrònic, etc. El podeu comprar a Amazon per uns 80€, en color blanc, hi ha un altre igual en negre que té més prestacions i val 169€


 

 

Recordar-vos que podeu escoltar-me cada dimarts a les 12.30h (aprox.) a l'espai de Noves Tecnologies de "La Punta del Diamant" a Ràdio Tortosa 103.3 FM o en streaming a www.radiotortosa.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static