,
10/04/2013
Noves tecnologies

Una miqueta de cada cosa

 

Google estaria estudiant la compra de WhatsApp

Segons un rumor que ha aparegut, portarien unes 5 setmanes negociant. Google ja va intentar comprar-la fa dos anys i va fracasar, igual que Facebook, que va acabar adquirint Beluga (un bon competidor de WhatsApp) per a millor la missatgeria. Google Talk no està a l'altura dels missatges de Facebook, ni de Blackberry Messenger i aplicaciones com LINE, que fan la competència a WhatsApp, fan que Google necesite posar-se les piles i passar a la primera linia d'atac. Sembla que la compra del servei de missatgeria líder seria una solució ideal per a ells. Tot i que WhatsApp ho acaba de desmentir, però bueno, també podría ser que d'aquí a quatre dies surti una notícia notificant la venta.

 

Facebook Home

Molts ho haureu pensat, però no, no és una botiga de roba de casa o d'home de la marca Facebook, però no descartem que això pugue passar en un futur. Fa uns mesos es va parlar de que Facebook podria estar estudiant la manera de treure el seu smartphone propi. Al final no, però han presentat això que és un si... però no. M'explico: Facebook Home està basat en Android i el que fa és convertir el telèfon en Facebook. Tot és Facebook. Facebook everywhere. Seguint la premisa de que el telèfon serveix per a comunicar-nos i que les comunicacions han canviat, ara tot és social, un telèfon ha de ser social i servir per a comunicar-nos des del primer segon que el tenim a la mà. El que fa és convertir la home, l'inici, del nostre terminal Android en un Timeline adaptat al mòbil. Facebook ha anat llançant apps per parts (càmara, messenger, pàgines...) i aquí el que preten és integrar-les com si d’un petit OS se tractés. Podem xatejar mentre miren una foto o un enllaç, i sempre tenim un botó amb la nostra foto de perfil, per accedir al nostre espai.

Però té coses que polir i coses molt ben trobades, per exemple: la foto de pantalla bloquejada, va canviant segons van compartint material els nostres amics, per lo que podem trobar-nos una foto d’un vermut i unes patates, o una foto no apta per a menors (depenent dels amics que tinguem, claro), i sense sortir d’aquí podem navegar per les últimes fotos compartides. Igualment tenim accés a la resta d’aplicacions del telèfon, no canvia res del que tenim, però si que al inici no trobem l’interficie d’Android si no la de Facebook Home.

 

 

About.me

Ho podriem traduir com Acerca de mi o Sobre mi i es tracta d'un espai web personalitzable. És un portal “verge” on podem modificar-ho tot per a crear un portal personalitzat, amb tots els links a les nostres xarxes socials, blogs, webs, etc. permetent tenir tot el nostre “yo virtual” concentrat en un únic punt. Molt útil per donar-te a coneixer, com a targeta de visita, ja que no cal donar adreces de correu (la personal, la professional, la del hobbie…) o nicks o obligar a la gent a buscar-te pels llocs. A més, si comprem un domini, el podem redirigir al nostre portal i evitar fer-nos una web personalitzada, si no la necessitem o no la podem pagar. Permet afegir un video o un audio a la capçalera, modificar el títol, la biografia i posar tantes aplicacions com links necessitem. És gratuït i totes les funcions estan activades, al contrari que Flavors.me, on la versió gratuïta està limita a 4 o 5 links i si no pagues queda algo molt pobre. Us deixo el meu about.me per a que veigueu el que us explico en un exemple real i complet.

 

Ens llegim d'aquí uns clicks!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Alberto Lamote de Grignon va nàixer amb una “Master System II” baix del braç i va creixer entre revolucions tecnològiques, series, pel·lícules i música rock. Dissenyador gràfic de professió i col·laborador a la ràdio local, passa el dia entre iMacs, iPads, iPods, iPhones i altres coses començades en “i”. Aquí trobareu les webs, aplicacions i aparells més útils per al dia a dia.

17/06/2014
E3 2014 de Los Ángeles
01/06/2014
Trolldor. La llista negra de Twitter.
22/05/2014
Comencem el post amb els millors navegadors per a tablets: Google Chrome
01/04/2014
  Static