,
05/09/2018
Maternitat

Les nits

Si no és pels còlics, és per les dents. O perquè té sed, s'ha fet caca o li fa temor la foscor. La qüestió és que el fet de dormir una nit 'del tirón' - tu que sempre has sigut una bona 'dormilona', que mai t'ha costat adormir-te i que eres de les que mai trobava lo moment de sortir del llit pels matins (allò de fer 'lo remolón' que guai era!) - s'ha convertit pràcticament en algo anecdòtic. I no n'estaves preparada (ni ho volies canviar!) 

I és una de les coses que, des del minut zero, trobaràs a faltar. Hi haurà dies que ho portaràs millor (i diràs allò de que el cos s'acostuma a tot i que no et pots queixar) però n'hi haurà d'altres que treuran lo pitjor de tu. Perquè no és una nit puntual que no podràs dormir, o que dormiràs poques hores, sinó que seran pràcticament totes les nits. Totes. Sense treva. Sense descans. Una després de l'altra. I esta constància, este desgast diari, esta 'tortura' nocturna que no acaba mai, hi ha vegades que et supera. Quantes nits hauré plorat donant lo pit a les tantes de la matinada, balancejant al xiquet als braços per a que pare de plorar o, senzillament, perquè em sento esgotada, cansada i no puc més! Llàgrimes que et cauen soles, que necessiten sortir per alliberar tensió i poder agafar aire. Perquè això no para i has de treure l'energia d'on sigue. 

És dur. I és un dels canvis més 'heavies' que vius quan comences a ser mare. Perquè t'ho pots imaginar (sempre ho has sentit dir això de que si el xiquet dorm, tens molt de guanyat), però mai fins a quin punt pot arribar a ser d'esgotador.

En fi, com ens hem de vore... tu que sempre havies sigut (i intentes seguir-ho sent!) bona rondadora, que mai trobava lo moment d'anar cap a casa, i ara desitjant cada nit quan t'agites al llit només una cosa: dormir fins que sigue de dia (i si pot ser una miqueta més, millor). 

Bona nit, mares! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb quatre criatures. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-les.

15/09/2021
'Que lents que passen els dies, però que ràpid que passen els anys'. L'altre dia sentia esta frase i, aproximant-se el primer aniversari de les bessones, vaig sentir-m'hi molt identificada.
23/03/2021
Quantes vegades m'ho he dit a mi mateixa. Tot passa. Sobretot en aquelles nits de còlics inconsolables que t'exprimien l'energia i la paciència.
20/01/2021
La veritat és que mai m'havia imaginat que tindria bessones. Mai de la vida! No entrava dins dels meus plans ni se'm passava pel cap la possibilitat que em pogués tocar a mi.
05/11/2020
Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Sense horaris, sense pauses, sense excuses. Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Quan no és una, és l'altra (o les dos alhora!).
18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.