,
15/09/2021
Maternitat
Foto del primer aniversari
Foto:
Jordi Segarra

Un any amb bessones

'Que lents que passen els dies, però que ràpid que passen els anys'. L'altre dia sentia esta frase i, aproximant-se el primer aniversari de les bessones, vaig sentir-m'hi molt identificada. Perquè sembla mentida que ja hagi passat un any d'aquell dilluns, primer dia d'escola dels germans 'grans', en què vaig trencar aigües mentre dormia i tot al nostre voltant va capgirar-se per instants. Un any d'aquells primers vint dies pujant i baixant de l'hospital per poder passar estones amb les bessonetes als braços, donant-los-hi un biberó minúscul o portar els potets amb la llet que em treia dels pits per alimentar-les. Dins de la incubadora, plenes de cables i connectades a màquines que no paraven de pitar, controlant que tot funcionés bé. Uns cables que, poc a poc, anaven desapareixent, fent més pròxima l'alta per emportar-nos-les a casa (cada cable menys era una petita victòria). 

Un any d'aquelles nits interminables de còlics, de nits eternes sense dormir, de panyals diminuts i cames primetes. D'aquelles migdiades al sofà, amb elles a sobre, mirant-me-les incrèdula i enamorada al mateix temps. Un any, en plena pandèmia, de poques visites, de mínims contactes, de poques trobades. D'aquelles mirades sorpreses en veure'm amb un cotxet de bessones, sense haver-me vist ni tan sols embarrasada.

Un any, sí. D'aprendre a organitzar-nos, a no perdre la calma, a agafar-nos la vida d'una altra manera. D'aprendre, també, a combinar-ho amb els altres dos germans 'grans', que bé els hi ha costat trobar el seu lloc entre tant de personal. Un any de la sensació constant de no estar arribant a tot, de la culpa (sempre la culpa!) de necessitar moments per a tu, de la percepció de no poder parar ni un moment per respirar i descansar. 

Tot i això, però, i sobretot, un any a rebossar d'amor per tots costats. De mirades brillants, d'abraçades eternes, de moments indescriptibles. D'aquells en què mires al teu voltant i no et creus haver portat al món a estes personetes precioses que, sense saber-ho, t'ensenyen a mirar-te diferent. Un any d'aprenentatges a tots los nivells, com a mare, com a parella i com a filla. Perquè la vida, al cap i a la fi, va d'aprendre: a estimar, a valorar, a compartir. I encara que els dies passen lents, totes sentim que els anys cada vegada passen més ràpid. I estar vivint-los així, amb quatre fill(e)s al meu costat, després d'este primer any com a "quatrimami", em sembla màgic. Gràcies, vida!  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb quatre criatures. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-les.

15/09/2021
'Que lents que passen els dies, però que ràpid que passen els anys'. L'altre dia sentia esta frase i, aproximant-se el primer aniversari de les bessones, vaig sentir-m'hi molt identificada.
23/03/2021
Quantes vegades m'ho he dit a mi mateixa. Tot passa. Sobretot en aquelles nits de còlics inconsolables que t'exprimien l'energia i la paciència.
20/01/2021
La veritat és que mai m'havia imaginat que tindria bessones. Mai de la vida! No entrava dins dels meus plans ni se'm passava pel cap la possibilitat que em pogués tocar a mi.
05/11/2020
Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Sense horaris, sense pauses, sense excuses. Pit (o més ben dit, pits), plors i 'panyals'. Quan no és una, és l'altra (o les dos alhora!).
18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.