Natura

Foto: 

Cedida
Una de les instal·lacions d'edicions passades

Els 6 projectes artístics de la nova edició de 'Els Ports, Natura i Art'

L’itinerari tindrà lloc el 12 de maig a la Cova de Picasso d’Horta de Sant Joan
Surtdecasa Ebre
,
08/05/2019
Entorn
La pell del massís del Port, concretament l’itinerari de la Cova de Picasso d’Horta de Sant Joan, experimentarà aquest diumenge, 12 de maig, una nova intervenció artística. Es tracta del projecte 'Els Ports, Natura i Art' de Sergi Quiñonero que compta amb el suport Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i que enguany compta també amb la gestió tècnica de Nani Blasco. La proposta manté el format dels anys anteriors: una passejada diürna per la zona dels Ports, a Horta de Sant Joan, amb diverses instal·lacions artístiques efímeres i respectuoses amb l’entorn. Des de Lo Pati s’aposta fort per aquest projecte perquè li permet tenir presència a l’altre Parc Natural de les Terres de l’Ebre i mantenir la seva filosofia de promoure l’art contemporani vinculat al paisatge. Dissabte, instal·laran les obres, i el diumenge es farà el recorregut guiat i obert al públic. Hi haurà també la possibilitat que qui vulgui refaci el camí després en solitari. A més a més, del dilluns 13 al divendres 17 de maig s’han programat sortides amb l’alumnat de l’Escola Montsagre per visitar les instal·lacions artístiques i fer-hi activitats, ja que una de les principals novetats d’enguany és implicar el públic escolar.  Destaquem els artistes i les obres participants:

1. Beatric Bizot (Tarragona)
La seva proposta passa per subratllar les empremtes humanes - marges de pedra en sec, antics forns, ponts... - que encara queden al Port i ho farà a través de la instal·lació de cares de ciment en diferents punts del recorregut. 

2. Dolors Puigdemont (Sant Just Desvern)
Aquesta artista farà una rotllana d’ofrenes naturals per vincular el bosc del nord amb el bosc del sud.

  • imatge de control 1per1

3. Jaume Vidal (Amposta)
Reflexionarà sobre el retorn del paisatge a mans públiques i crearà estructures de fusta que imitaran els dibuixos abstractes de les delimitacions cadastrals, sostingudes a l’aire a través de cables enganxats als arbres.


Una de les accions representades en passades edicions.

4. Roger Caparó (Riudoms)
El seu projecte es diu 'Abeurador' i consistirà en instal·lar una cinquantena d’abeuradors d’ocells per a gàbia com una manera de fer pensar en els moments de parada al llarg del camí com a moments de connexió amb la natura.

5. Ana Matey (Madrid)
Farà una performance titulada 'Sobre el acto de desplazar o el estado del desplazamiento', una reflexió sobre el moviment i la migració en què l’artista utilitzarà gel i molsa entre altres elements.

6. Jesús Maria Tibau (Tortosa)
Intervenció poètica en què l’escriptor tortosí anirà caminant per l'altra vora del riu, dient noms de plantes, ocells i altres animals del Port, com una mena d'invocació, fent-los presents a través de la paraula.

A

També et pot interessar